Sail Kampen verdubbelt in grootte

Sail Kampen breidt dit jaar uit.

Sail Kampen breidt dit jaar uit.

Sail Kampen is dit jaar twee keer zo groot als voorgaande edities. Het evenemententerrein van het festival verdubbelt in grote. Dat betekent extra schepen, artiesten, attracties en entertainment voor het landelijke publiek. De bekende Nederlandse band De Dijk verzorgt het openingsconcert en een dag later staat Jan Smit op de planken.

Programma
De bekende Nederlandse band De Dijk komt naar Sail Kampen 2014. Na een sabbatical van een jaar geven de Amsterdammers op vrijdag 18 april een van hun eerste grote concerten in Music Club Kampen. Kaarten zijn te krijgen voor € 25,00.

Op de tweede dag laten de geliefde volkszangers van zich horen. Met optredens van Jan Smit, Django Wagner, Jannes, Wimmie, Jaman, Feestlift, Henri van Velzen en Ancora op het Hagenplein bruist het Sail Kampen Festival. De Overijsselse zanger Jaman brengt zijn hitsingles ‘Laat me Los’ en ‘Laat me Vrij’ ten gehore. Vervolgens is het de beurt aan de Zwolse zanger Wimmie – die met zijn single ‘De ring die jij draagt’. De eveneens uit Zwolle afkomstige zanger Henri van Velzen tekent voor het oer-Hollandse lied, terwijl de mannen van Feestlift garant staan voor een feest. Het driekoppige Ancora – gevormd door Harm Wolters, Patrick en zanger Martin Dams – geldt als de ontdekking van 2014. Jan Keizer (BZN) bracht hen bij elkaar en stond aan de wieg van het succes. Zij zingen nieuwe en aloude zeemansliederen overgoten met een Iers sausje.

Het Sail Kampen Festival in de feesttent op het Hagenplein duurt van 20.00 uur tot 1.00 uur. Kaarten kosten 18 euro in de voorverkoop en 24 euro bij de avondkassa in de feesttent. Ook kunnen er kaarten gekocht worden bij de voorverkoopadressen welke vermeld staan op de website, hier vind je ook meer informatie.