Søndervig is superstrand mét wifi

Een van de superstranden in Denemarken.

Een van de superstranden in Denemarken.


De Deense regio Midden-Jutland heeft nu officieel twee superstranden. Het gaat om de zogenaamde ‘superliga-stranden’ in het bij toeristen populaire gebied van de Ringkøbing Fjord, te weten Søndervig en Hvide Sande. Beide stranden liggen in de gemeente Ringkøbing-Skjern, aan de Noordzeekust van Denemarken. Met de toekenning van de onderscheiding kunnen strandgasten verzekerd zijn van veiligheid, service, reinheid en een flink aanbod recreatieve activiteiten.
De toeristische organisaties rond de Ringkøbing Fjord hebben meer dan anderhalf jaar hard gewerkt aan het project ‘Superstranden van de toekomst’ om dit succes te bereiken. “Wij weten dat een groot deel van onze toeristen bestaat uit gezinnen met kinderen, dus hebben wij het aanbod op de stranden grotendeels op deze groep gericht,” aldus Suzi Elena Appelgren, projectleider van Midtjysk Turisme. Voor deze jonge gezinnen zijn er onder andere spectaculaire reddingscursussen onder de naam Ocean Rescue Camps. Een andere belangrijke groep toeristen in de betrokken regio wordt gevormd door mensen die geïnteresseerd zijn in wellness. Zij kunnen onder meer gebruik maken van cursussen Tai Chi en Qi Gong en yoga bij zonsop- en zonsondergang.
Op de superstranden zijn lunchpakketten en drankjes te koop, strandstoelen te huur, is water beschikbaar voor honden, zijn schone toiletten altijd binnen ieders bereik en is gratis Wi-Fi beschikbaar.
Meer informatie: Midtjysk Turisme, Vejlsøvej 51, DK-8600 Silkeborg, T +45 7020 2160, info@midtjyskturisme.com en www.midtjyskturisme.com