Tirol is nu al in zomerstemming

Artist impression van de loopbrug in Reutte.

Artist impression van de loopbrug in Reutte.


Als mega-toeristische-trekpleister moet Tirol nu natuurlijk al bezig zijn met het zomerseizoen van 2014. In dit artikel wordt een tipje van de sluier opgelicht van wat reizigers de warmste tijd van het jaar in de regio kunnen verwachten.. Zo opent in Reutte de langste voetgangershangbrug ter wereld en heeft Gault Millau voor het eerst een Tirools restaurant onderscheiden met vier ‘Hauben’ (koksmutsen). Het belangrijkste zomernieuws op een rij.

1. Restaurant R Simon Taxacher onderscheiden met vier hauben
Het restaurant van Simon Taxacher, gevestigd in Relais & Châteaux Rosengarten in Kirchberg, is door Gault Millau onderscheiden met vier Hauben. Nooit eerder haalde een Tirools restaurant een score van 19 punten. In heel Oostenrijk zijn slechts vier restaurants met dit uitmuntende resultaat. Taxacher imponeerde de jury met zijn mix van regionale specialiteiten en fine-dining, zijn toewijding in de zoektocht naar ingrediënten van topkwaliteit en technische finesse.
Ook chef Steve Karlsch van restaurant Petit Tirolia in Kitzbühel leverde een bijzondere prestatie. Hij werd onlangs voor het eerst beoordeelt door Gault Millau en behaalde met 17 punten meteen drie Hauben. Meer info: www.visittirol.nl/haubenlokalen

2. Vakantieboerderijen voor baby’s en kinderen
Op de 400 ‘Urlaub am Bauernhof’ boerderijen in Tirol ervaar je uit eerste hand hoe het plattelandsleven er aan toe gaat. Op de 30 ‘baby- en kinderboerderijen’ laten ouders hun kroost met een gerust hart op het erf spelen. Hier helpen kinderen de boer bij het voeren van de kippen, eieren rapen, koeien melken en andere klusjes. Op sommige boerderijen krijgen kinderen zelfs een ‘eigen’ huisdier, die zij tijdens de vakantie helemaal zelf mogen verzorgen. Deze boerderijen zijn door de rustige ligging verkeersluw en zijn officieel gecertificeerd als kind-veilig. Ook voorzieningen als kinderbedden, kinderstoelen en veilige stopcontacten zijn aanwezig. Meer info: www.visittirol.nl/vakantie-op-de-boerderij

3. Met kaart en kompas op pad
Doorgewinterde padvinders en avonturiers in spé reizen deze zomer af naar Oberndorf in de Kitzbüheler Alpen. Hier opent een oriëntatieparcours met drie routes. De INFO-tafel bij de parkeerplaats van het zwembad is het begin- en eindpunt. Gewapend met een landkaart en eventueel een kompas, gaan deelnemers op zoek naar de rood-witte controleposten. Bij iedere post staat een controlenummer vermeld, die ingevuld wordt op de landkaart. De blauwe route bestaat uit 10 posten (2,1 km), het rode traject uit 16 posten (3,2 km) en de zwarte variant telt 16 posten (4,1 km). Wie aan het eind van het parcours alle controlenummers heeft verzameld, kan de deelnamekaart inleveren bij de tourist office, het zwembad of het gemeentehuis. Deelnemers met een correct ingevulde kaart krijgen een praktisch cadeau als beloning. Meer info:www.kitzbueheler-alpen.com

4. Langste voetgangershangbrug ter wereld
Medio 2014 wordt in Reutte de langste voetgangershangbrug ter wereld in gebruik genomen. De 403 meter lange brug, die ruïne Ehrenberg met fort Claudia verbindt, zal een notering in het Guinness Book of Records krijgen. De ‘Highline 179’ brug is vernoemd naar de bekende Fernpas B179, die onder de brug doorloopt. De brug reikt tot 110 m boven de grond en is uitgerust met LED-verlichting. De investering in de voetgangersbrug bedraagt ca. € 1,8 miljoen. De regio verwacht dat de toeristische highlight meer dan 150.000 bezoekers per jaar zal trekken. Meer info: www.highline179.com

5. Evenementen


20e editie Innsbrucker Tanzsommer

Tijdens de 20e editie van de Tanzsommer, staat internationale dans centraal. Tussen 16 juni en 12 juli 2014 betreden beroemde dansensembles zoals het ‘Dance Theatre of Harlem’, de ‘Sao Paulo Dance Company’ en de ‘7 Fingers’ de bühne. Op 27 juni 2014 is de ‘Langen tag des Tanzes’ en staat heel Innsbruck een dag in het teken van dans.

Zillertal Bike Challenge
Van 4 tot 7 juli 2014 vindt de 6e Zillertal Bike Challenge plaats. Het evenement dat eindigt op de Hintertuxer gletsjer behoort tot de meest gerenommeerde evenementen voor professionele en recreatieve mountainbikers.

Meer informatie over deze en andere evenementen: www.visittirol.nl/alle-evenementen 

0