Top vijf verrassende ski-bestemmingen

In Noorwegen kun je twee liefdes combineren, namelijk skiën en zeilen.

Er zijn buiten Europa nog veel gebieden die je kan ontdekken op wintersportgebied.

In Europa wil het deze winter niet echt koud worden en dat merk je aan de sneeuw. Als je toch goede sneeuw wil opzoeken kun je het buiten Europa op wintersport. Expedia.nl heeft voor wintersporters die nog steeds verlangen naar pistes met knisperende verse sneeuw, blauwe lucht en après ski vijf verrassende ski-bestemmingen buiten Europa op een rijtje gezet:

1. Canada – skiën in de sfeer van Cirque du Soleil
Voor wintersporters die van avontuur en magie houden is het Massif de Charlevoix in Quebec een aanrader. Hier ligt een ski-resort dat volledig is gerenoveerd door de man die ook ooit Cirque du Soleil oprichtte, waardoor het bijna ‘magisch’ is. Je ziet de sfeer van Cirque du Soleil terug in de hotels, ski-pistes, stoeltjesliften en kabelbanen. Bezoekers aan dit gebied vinden er bovendien de op drie na langste rodelbaan ter wereld en kilometerslange off-piste afdalingen voor alle soorten skiërs. Ze kunnen verblijven op de hellingen van dit prachtige massief dat afloopt in zee. Dit alles maakt het ski-gebied rustig, vredig en ideaal voor een gezinsvakantie in de sneeuw.

2. Japan – skiën op een vulkaan
Op het Japanse eilandje Hokkaido, één van plekken met de meest overvloedige sneeuwval ter wereld, ligt het ski-gebied van Niseko, wat letterlijk ‘poedersneeuw’ betekent . Het ski-gebied ligt in de buurt van Mount Yotei en biedt een groot aantal pistes waarbij je je langs de hellingen van de slapende vulkaan naar beneden kunt begeven. Er ligt 48 km aan pistes voor beginners en gevorderden. Ook kun je in de natuurlijke thermale baden ontspanning zoeken na een dagje op de pistes.

3. Marokko – skiën in het Atlas Gebergte
Als je denkt aan Marrakech, denk je meestal aan een labyrint van straatjes van de souk, de steegjes van de medina, kraampjes en de bedwelmende geur van kruiden uit de woestijn. Wist je dat slechts 80 km ten zuiden van het drukke Marrakech een skigebied ligt? Het skigebied Oukaimeden ligt in het Atlasgebergte op 2600 meter boven de zeespiegel. Je kunt je daar vermaken op de hellingen van het hoogste ski-gebied van Afrika. De stoeltjeslift komt tot 3.258 meter boven zeeniveau en gaat tot de top van Jebel Attar, een van de hoogste bergen in Marokko.

4. Lesoto (Zuid Afrika) – skiën met uitzicht op de savanne
Slechts weinig mensen weten dat op de bergketens van Zuid-Afrika geskied kan worden. In de Maluti-bergen in het Koninkrijk Lesotho ligt Afri-Ski, het enige ski-gebied van het land. Het ligt tussen bergen die tot 3322 meter boven de zeespiegel uit stijgen. Het gebied wordt ook wel ‘het dak van Afrika’ genoemd. Je hoort niet vaak over dit ski-gebied in Lesotho, maar het zal je versteld doen staan. Het gebied heeft misschien niet de meest extreme afdalingen, maar het biedt wel het mooiste uitzicht over het uitgestrekte Afrikaanse landschap dat je je maar voor kunt stellen. De pistes zijn geopend van juni tot augustus.

5. Hawaii – surfen in de bergen
Als je praat over Hawaii, denk je meteen aan surfen in de zee, maar weinigen weten dat je op de eilanden in de Stille Oceaan kunt skiën. In januari en februari wordt Mauna Kea een mooie plek voor wintersport. Er zijn veel faciliteiten en bijna elk jaar ruilen de lokale bewoners hun surfplank in voor een snowboard om de ‘golven’ van witte sneeuw het hoofd te bieden.