Truien van Loes als museumstuk

Het Verzameld Breiwerk van Loes Veenstra from Christien Meindertsma on Vimeo.

Loes Veenstra is een Rotterdamse dame die in de wijk Charlois woont. Ze breit al heel haar leven. Dat ze dit met plezier doet mag duidelijk zijn want inmiddels zijn het zo’n 550 truien. In 2012 is op initiatief van Museum Rotterdam, Wandschappen en DNA Charlois het project ‘Truien van Loes’ gestart dat zorgt dat het levenswerk van Loes zichtbaar wordt. Het project documenteert en presenteert het werk van Loes met als doel de truien uiteindelijk te verkopen. De opbrengst is voor Loes.

Alle truien zijn vastgelegd in het boek ‘Het Verzameld Breiwerk van Loes Veenstra uit de 2e Carnissestraat’ van Christien Meindertsma. Een flashmob zorgde ervoor dat de truien, die sinds 1955 op zolder opgeborgen lagen, ook daadwerkelijk zijn gedragen. Na de veiling in de Kunsthal zal een klein deel van de collectie truien, het boek en de film van de flashmob gepresenteerd worden bij 21_21 Design van Issey Miyake in Japan. Van het Rotterdamse Charlois naar Japan, wie doet het Loes na?

Presentatie en verkoop truien:
t/m za 29 maart van 10.00 tot 17.00 uur en zo 30 maart van 11.00 tot 14.30 uur.

Veiling truien:
zo 30 maart van 15.00 tot 17.00 uur. Jeroen Chabot, directeur Willem de Kooning Academie Hogeschool Rotterdam, treedt op als veilingmeester. De veiling is gratis toegankelijk via de Auditorium entree. Aansluitend van 17.00 tot 18.00 uur een Truienborrel in het Kunsthalcafé.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.