Verblijf in het Huis met de Kogel

Je kunt nu overnachten in het centrum van Alkmaar in het historische Huis met de Kogel.

Je kunt nu overnachten in het centrum van Alkmaar in het historische Huis met de Kogel.

Een dagje Alkmaar kan erg leuk zijn. Als je nog een plaats zoekt om te overnachten kun je aan het historische Huis met de Kogel denken. Tijdens het Spaanse beleg in 1573, sloeg een Spaanse kanonskogel in bij deze rijksmonumentale woning in Alkmaar. De inwoners bleven gelukkig ongedeerd, maar de kogel is tot op de dag van vandaag zichtbaar. Het huis staat symbool voor de overwinning op de Spanjaarden. Wie iets te vieren heeft of gewoon lekker een weekendje weg wil, Kan dit eind Middeleeuwse huis van Aan Zee in de binnenstad van Alkmaar boeken.

Sfeer
Het Huis met de Kogel, een van de vakantiehuizen van Aan Zee, heeft een geschiedenis en dat is te voelen. De kogel linksboven op de gevel laat zien dat hier een hevige strijd heeft plaatsgevonden. Gelukkig maar dat de kogel symbool staat voor overwinning. Rustieke houten balken, knusse hoekjes en meer oorspronkelijke elementen spelen de hoofdrol in het pittoresk uitziende huisje in Alkmaar. Dit landelijke gevoel wordt mooi gecombineerd met een strak design, zoals glazen wanden. De scheve vloeren en de wiebelende authentieke trap geven een warm en huiselijk gevoel. Het Huis met de Kogel is perfect voor een groep vrienden of voor stelletjes die zin hebben om samen tijd door te brengen en Alkmaar te ontdekken.

Karakteristiek Alkmaar
Grachten, monumenten en de beroemde kaasmarkt maken Alkmaar een geschikte stad voor een weekendje weg. Iedere vrijdagmorgen vindt de kaasmarkt plaats op het beroemde Waagplein, om de hoek van het Huis met de Kogel. Na de kaasmarkt wordt dit plein omgevormd tot een terras waar tot in de late uurtjes kan worden geborreld.Er zijn veel bezienswaardigheden in Alkmaar. De stad telt 400 monumenten, met ieder een interessante geschiedenis. Ontdek het historisch decor door middel van een leerzame excursie of een gezellige stadswandeling. Liever even uitwaaien? Bergen aan Zee ligt op nog geen half uur rijden van Alkmaar. Geniet van het lente zonnetje en kom even helemaal tot rust op het strand.

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.