Wandel een nacht voor 200 euro


Natuurmonumenten is op creatieve manieren op zoek naar manieren om geld in te zamelen voor het behoud van de natuur. Dat is de reden dat er op 21 juni 2014 een nachtelijke wandelmarathon gehouden wordt. Deelnemers kunnen er voor kiezen 42 of 63 km te lopen in de ene nacht. Voorwaarde is wel dat ze 200 euro sponsorgeld meenemen.

Natuurmonumenten schrijft zelf over de actie o.a.: “Een daverende uitdaging door schitterende natuurgebieden op de zuidelijke Veluwe, zoals het Deelerwoud en Nationaal Park Veluwezoom. Gebieden die na zonsondergang normaliter niet toegankelijk zijn, maar waarvoor Natuurmonumenten eenmalig een uitzondering maakt. Onze boswachters hebben een prachtig parkoers uitgestippeld van respectievelijk 42 en 63 km.

Beide routes lopen door uitgestrekte bossen, golvende heidevelden en ruige stuifzandvlaktes. Gebieden waar herten struinen, waar zwijnen scharrelen, waar bosuilen roepen en nachtzwaluwen ontwaken zodra de schemering invalt. Maak het mee tijdens de wandelmarathon! Op en top natuurbeleving die de zintuigen prikkelt en de wandelbenen uitdaagt. De wandelmarathon levert niet alleen unieke belevenissen, sportieve prestaties en welverdiende medailles op, maar is ook goed voor de natuur. Deelnemers brengen €200,- sponsorgeld of meer in. Dat kan per team vanaf 2 personen, of als individuele deelnemer. De sponsorgelden komen direct ten goede aan de versterking van het Nationale Natuurnetwerk. Dit netwerk verbindt natuurgebieden in Nederland met elkaar.”

Meer over de actie, waarbij ook speciale minder zware etappes voor kinderen zijn (3 en 10 km), staat hier.