Wandel naar de Noorse ‘preekstoel’

Noorwegen biedt legio mogelijkheden qua fiets- en wandelroutes. Neem bijvoorbeeld de regio rond Fjord Noorwegen. De meest bekende fietsroute in dit gebied is de spoorwegroute Rallarvegen met een afstand van 27 kilometer. Kies voor een gletsjerwandeling, of wandel naar de Preikestolen, de bekendste wandeltocht van Noorwegen. De mogelijkheden zijn ook in Zuid Noorwegen enorm en de Noorzeekust ligt niet ver van de berggebieden. Met haar mooie kustlijn en knusse stadjes is dit de plek om een fiets- of wandelvakantie te combineren met de charme van de kustplaatsjes. Wandel of fiets in Noord Noorwegen na middernacht en geniet zo van de midzomernachtzon. Een absolute ‘must do’ per fiets is de eilandengroep Lofoten. De verschillende eilanden zijn verbonden met bruggen, waardoor een rondrit goed te plannen is.  De Nationale Parken zijn een mooi decor om te wandelen of fietsen. Ontdek de muskusossen, elanden en kuddes rendieren. Fjell Noorwegen beschikt over één van de grotere netwerken van gemarkeerde wandel- en fietsroutes in Europa. Meer informatie:  www.visitnorway.com

0