Wandelen in het Zwarte Woud

In het Zwarte Woud kun je goed wandelen en dat willen ze graag zo houden.

In het Zwarte Woud kun je goed wandelen en dat willen ze graag zo houden.

Het Zwarte Woud heeft alles wat een wandelaar zich kan wensen. Je vindt er uitgestrekte bossen, diepe dalen en bergtoppen. Een groot deel van het woud is beschermd natuurgebied, meer dan 60% valt onder natuurbescherming: het Naturpark Südschwarzwald en het Naturpark Mitte/Nord. Om de natuur de behouden is het gebied begonnen met de KONUS-gastenkaart. Bij een verblijf in een accommodatie in een van de 139 deelnemende gemeentes krijg je bij aankomst de KONUS-kaart, waarmee je gratis met bus en trein dwars door het Zwarte Woud kan reizen.

Kwaliteit die overtuigt
Het is niet verwonderlijk dat een streek die zoveel waarde hecht aan duurzaamheid, ook uitstekende wandelfaciliteiten biedt. Het Zwarte Woud beschikt over een uitgebreid netwerk van wandelpaden. Voor liefhebbers van een wandeltrektocht zijn verschillende langeafstandswandelingen ontwikkeld die voldoen aan de strenge eisen van de Duitse wandelbond. Alle belangrijke wandelroutes hebben minstens een keurmerk dat garant staat voor uitstekende kwaliteit.

Op vakantie met de Zwarte Woud specialist
De reisorganisatie Original Landreisen AG komt uit de regio en kent het Zwarte Woud als geen ander. Langs alle bekende en soms nog onbekende wandelroutes hebben ze arrangementen ontwikkeld. Bagagevervoer en routebeschrijvingen zijn natuurlijk bij de wandeltrektochten inbegrepen, evenals de KONUS-gastenkaart voor gratis openbaar vervoer.

Voor meer informatie ga je naar de website.

0