Wat doen in weekend 22 en 23 maart?

Een deel van de omslag van het boek 'Empty your pocket'. De foto's zijn in een expositie in Amsterdam te zien.

Een deel van de omslag van het boek ‘Empty your pocket’. De foto’s zijn in een expositie in Amsterdam te zien.

Opgezette beesten, hier en daar wat klussen of naar roeiers kijken. Het kan allemaal het weekend. Hierbij het lijstje van de dingen die we voor het weekend van 22 en 23 maart 2014 bijeen hebben weten te garen.

 1. Het weekend op een nuttige manier besteden? Dan zou je je vrije zaterdag kunnen besteden voor een van de duizenden klussen die liggen te wachten voor de jaarlijkse NL Doet-actie.
 2. In het Noordelijk Scheepvaartmuseum in Groningen opent de tentoonstelling ‘Gedwongen vrijheid’. De expositie handelt over de invloed van de Eerste Wereldoorlog op Nederland.
 3. Head of the river‘ is de titel van een roeiwedstrijd die dit weekend in Amsterdam gehouden wordt. De organisatie zelf daar over: “Net als voorgaande jaren verwachten we dat ook dit jaar de Head ruim 500 deelnemende ploegen zal trekken. De vierduizend deelnemers vertegenwoordigen heel roeiend Nederland. Er zal gestreden worden in een groot aantal divisies. In leeftijd van 15 – tot 70 jarigen. In niveau van beginners tot toproeiers. Het Kampioenschap van de Amstel is een van de oudste Nederlandse wedstrijden. Het kampioenschap voor de heren werd voor het eerst in 1933 geroeid.”
 4. In Piet de Gruyter in Amsterdam opent de expositie ‘Empty your pocket’ met foto’s van George Maas van (bekende en onbekende) mannen met de inhoud van hun broekzakken.
 5. Status Quo bestaat dat nog? Jazeker! Ze treden op zondag 23 maart op in de IJsselhallen in Zwolle.
 6. Kijken bij de seringenteelt in Aalsmeer.
 7. Het is de landelijke loslaatdag, waarbij je zou moeten leren je minder druk te maken over allerlei dingen en minder rotzooi in je huis en leven binnen te halen.
 8. Het is Comeniusdag in Naarden met muziek door musici uit Tsjechië, Polen, Hongarije en Slowakije.
 9. Bij Woonboulevard Spijksepoort in Gorinchem is het Oldtimerdag.
 10. Radio Scotland, Radio Northsea International en Radio Caroline komen aan bod tijdens de jaarlijkse RadioDay in Amsterdam.
 11. In de Nicolaikerk in Utrecht wordt een kunststripbeurs gehouden.
 12. In Apeldoorn wordt een spelcomputerbeurs gehouden. Dus iedereen die nog iets heeft met een Commodore weet waar hij/zij moet zijn…
 13. In museum Terra Maris in Oostkapelle wordt een ‘prepareerweekend’ gehouden, waarbij te zien is hoe dieren worden opgezet.
 14. Paardenliefhebbers kunnen afreizen naar Den Bosch waar de Indoor Brabant gehouden wordt. Hierbij zal ook Anky van Grunsven voor het voetlicht treden.