Welkomsfeestje voor olifant in Amersfoort

De Spaanse olifant Maurice  komt naar Amersfoort om de vrouwtjes te verleiden.

De Spaanse olifant Maurice komt naar Amersfoort om de vrouwtjes te verleiden.

Dierenpark Amersfoort krijgt er een olifantenstier bij. De Spaanse olifant Maurice wordt aankomende week verwacht in de dierentuin. De vorige bul is een aantal weken geleden verhuisd naar een andere dierentuin, omdat hij geen ‘klik’ had met de Amersfoortse dames.

Welkomsfeest
Olifant Maurice zal na aankomst eerst zijn nieuwe binnenstal in het Rijk der Reuzen verkennen. Daarna kunnen bezoekers aanstaande zondag om 11.00 uur Maurice buiten verwelkomen tijdens een welkomstfeestje voor de nieuwe bewoner. De olifantenverzorgers zullen een speech houden, kinderen mogen tekeningen meenemen om het feestje aan te kleden en er zal een lekkere groententaart voor de stier klaarstaan in DierenPark Amersfoort.

Casanova
De zo’n vier ton wegende Maurice moet het hart van de olifantenvrouwen gaan veroveren. Uiteindelijk moet de vonk tussen olifantendame Indra en de nieuwe aanwinst overspringen, maar om dat te realiseren heeft de stier ook de goedkeuring van de baas van de kudde nodig. Hij zal dus ook zijn beste beentje voor moeten zetten bij de moeder van zijn aanstaande, matriarch War War.
‘‘Gelukkig is de twaalfjarige Maurice een volwassen, rustige bul’’, vertelt hoofddierverzorger Willem Verdonck. ‘‘Het is nooit helemaal zeker, maar wij verwachten dat de olifantendames hem wel zullen accepteren. ’’Het park hoopt dat een match tussen Maurice en Indra in de toekomst zal leiden tot een nieuw jong olifantje.

Voor meer informatie ga je naar de website.

0