Wereldrecordpoging in Tignes

De Fransman Guerlain Chicherit gaat een gewaagde sprong maken om het wereldrecord te breken.

De Fransman Guerlain Chicherit gaat een gewaagde sprong maken om het wereldrecord te breken.


Je kan zelf bij een wereldrecordpoging aanwezig zijn als je op wintersport bent in Tignes. Guerlain Chicherit, viervoudig wereldkampioen Freeride en Rally Raid wereldkampioen, bereidt namelijk een verbazingwekkende stunt voor die alle records zou moeten breken: de verste sprong ter wereld in een auto. Na zijn prestatie met de eerste backflip in een auto ter wereld in 2013, legt de dappere Fransman de lat dit jaar nog een stukje hoger.

Onwerkelijke sprong
Na een sprong van 52 meter en een sprong van 82 meter door stuntmannen Ken Block (2006) en Travis Pastrana (2010), staat het wereldrecord op naam van Tanner Foust die in 2011 een sprong van 101,2 meter uitvoerde.
Guerlains uitdaging is een sprong van 110 meter over de sneeuw te maken in een Mini, waarmee het wereldrecord verspringen op zijn naam zou komen te staan. De sprong start aan de voet van het Lognanstadion in Tignes Val Claret op 2100 meter hoogte waarna de auto de lucht in vliegt dankzij een op maat gemaakte helling en 110 meter verderop neerkomt op een sneeuwplateau.

Enkele technische feitjes
– De helling weegt bijna 19 ton

– Het gat tussen de helling en het sneeuwplateau is 70 à 90 meter groot

– 6000 m³ sneeuw is nodig om de auto op te vangen

– Guerlain versnelt tot 200 km/uur om de sprong te wagen

– De auto vliegt gedurende 4 à 5 seconden door de lucht

Voor meer informatie ga je naar de website.