Zülpich bloeit op in de Eifel

De rozen in bloei in de Eifel. Foto: Landesgartenschau Zülpich 2014 GmbH

De rozen in bloei in de Eifel. Foto: Landesgartenschau Zülpich 2014 GmbH


Het historische Romeinse stadje Zülpich, op zo´n 50 km van Aken, bloeit dit jaar weer op. Op 16 april wordt namelijk de Landesgartenschau Zülpich geopend. Gedurende 180 dagen is het een bestemming voor liefhebbers van tuinen en bloemen. Op een 25 hectare groot terrein zijn de nieuwste tuintrends en een grote verscheidenheid aan cultuur- en natuurervaringen te vinden.

Met meer dan 1000 evenementen op verschillende podia biedt de Landesgartenschau een gevarieerd programma voor jong en oud. ´s Avonds worden op het podium in het meer optredens verzorgd, zoals ‘ABBA – the Show’ en een Italiaanse Operanacht. In de elf bloemenhallen worden de nieuwste floristische trends gepresenteerd.

2000 jaar geschiedenis
De sporen van de rijke geschiedenis van Zülpich zijn nog goed zichtbaar. Al in de Romeinse tijd was de stad een economisch knooppunt op de routes tussen Keulen – Trier en Bonn – Aken. Het ‘Römerthermen Zülpich – Museum der Badekultur’ presenteert in de uitstekend bewaard gebleven Romeinse thermen de geschiedenis van het baden in de afgelopen twee millennia. Ook de middeleeuwse stadsmuur en -poorten verkeren nog in goede staat. Het park aan de oude stadsgracht vormt een mooie overgang tussen de historische stad en het omringende open landschap.

Roofvogelcentrum
Speciaal voor de Landesgartenschau is het roofvogelcentrum gebouwd. In de acht volières nemen zo´n twaalf adelaars, oehoes en buizerds hun intrek. De valkerij biedt naast vliegshows ook spannende workshops aan, zodat bezoekers de majestueuze dieren van heel dichtbij kunnen meemaken. Tegelijkertijd wordt informatie verstrekt over de bescherming, het leefgebied en het gedrag van roofvogels. Het complete programma staat op www.laga2014.de.

Meer informatie en boeken van hotelkamers: www.eifel.info/actueel