10 redenen om met de trein te gaan

Je kan slapend aankomen bij je citytrip en zo uitgerust beginnen aan je weekend met de City Night Line.

Je kan slapend aankomen bij je citytrip en zo uitgerust beginnen aan je weekend met de City Night Line.

Je citytrip bestemming kan je op verschillende manier bereiken. Zo kun je ervoor kiezen om met je eigen auto te gaan of een vliegticket te boeken. Maar of je nu naar Kopenhagen, Praag of Zürich wil reizen, dan kun je ook met de nachttrein. CityNight Line – de nachttrein van Deutsche Bahn – brengt je via het spoor naar de metropolen van Europa. Hieronder vind je 10 redenen om dit voorjaar voor een citytrip met treinreis te kiezen:

1. Meer tijd op je bestemming – City Night Line vertrekt laat in de avond en komt vroeg in de ochtend aan, zodat je ook op reisdagen de hele dag van je bestemming kunt genieten. Langs bij de kleine zeemeermin, een voorjaarswandeling door Tivoli, shoppen, lunchen en dan uitgebreid dineren in één van de hippe restaurants van Kopenhagen – er is meer dan genoeg tijd.

2. Uitgerust aankomen – Stressen, wachten, eindeloze rijen… Het blijft de reiziger met de nachttrein allemaal bespaard. Gewoon naar het station, instappen, klaar.

3. Geen omwegen – Niets geen dure transfers die uren in beslag nemen, de nachttrein zet je midden in het centrum van de stad af. Zo begint je citytrip naar Praag zodra je op het station aankomt en waar je zo de oude binnenstad binnenstapt.

4. Goed voor het vakantiebudget –  Door ’s nachts te reizen bespaar je niet alleen waardevolle tijd, maar ook geld. Het scheelt je een hotelovernachting en hierdoor blijft er meer geld over voor het bezoeken van bezienswaardigheden, restaurants, bars of om te shoppen.

5. Slaapkamer voor onderweg – De City Night Line biedt haar gasten drie comfortklassen, die van alle gemakken zijn voorzien. De moderne, airconditioned slaapwagon met bedden heeft een Deluxe gedeelte met douche en wc en een Economy gedeelte met wasgelegenheid. Ook de wagons hebben ligplaatsen en slaapstoelen.

6. Ideaal met kinderen – In de vier- en zespersoons ligwagons is plaats voor de gehele familie. Kinderen tot drie jaar reizen onder begeleiding van een betalende volwassene gratis mee, wanneer zij geen aparte bed-, lig- of zitplaats in beslag nemen.

7. De fiets mag mee – Goed nieuws voor alle Nederlanders die liever elke stad op de fiets verkennen: voor 10 euro neem je ‘m gewoon mee in de speciale fietswagon.

8. Bagagegemak – Vakantiegangers die voor de City Night Line kiezen, mogen hun bagage de hele reis bij zich houden en hoeven zich – anders dan bij een vliegreis – geen zorgen te maken over het gewicht. Er is voldoende ruimte aan boord om koffers en tassen op te bergen, ook na een fikse shopping trip.

9. Alternatief bij vliegangst – Wie alleen met veel pijn en moeite het vliegtuig in gaat, kan dankzij deze treinverbinding toch nog lekker op reis naar vele bestemmingen. In plaats van paniek in de lucht is er voldoende ontspanning op het spoor voor een uitgerust begin van de vakantie.

10. Duurzaam reizen – Milieubewuste reizigers reizen met een goed geweten aan boord van de City Night Line. De CO2-uitstoot per treinreiziger is tot wel 75% minder dan iemand die dezelfde route per auto aflegt. In vergelijking met het vliegtuig is het zelfs nog veel minder. Duurzaam op reis? De trein biedt een groen alternatief.

City Night Line:
De nachttrein City Night Line brengt reizigers slapend naar hun bestemming. Reizen met City Night Line is geschikt voor korte trips en weekendjes weg: onderweg slapen, ’s ochtends uitgerust aankomen. Opstappen is dagelijks mogelijk in Amsterdam, Arnhem en Utrecht, voor rechtstreekse verbindingen naar bijvoorbeeld hartje Berlijn, Dresden, München, Kopenhagen, Praag of Zürich.

Voor meer informatie ga je naar de website, de NS Hispeed-balies in de Tickets & Service-winkels op de grotere stations of bel met de Treinreiswinkel, telefoon 071 5137008.

 

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.