Amsterdam bloeit op Keukenhof

Dit is een van de bloemenkunstwerken in de Keukenhof dit jaar.

Dit is een van de bloemenkunstwerken in de Keukenhof dit jaar.


Highlight in het Keukenhof themajaar “Holland” is het bloembollenmozaïek van een Amsterdams grachtentafereel met een tulp zo groot als een grachtenpand. Het ontwerp symboliseert de Tulpomanie tijdens de Gouden Eeuw. Het mozaïek heeft een formaat van 22 bij 13 meter en is geplant met 60.000 tulpen en muscari’s. Keukenhof legt in 2014 nog meer nadruk op de thuismarkt en gezinnen. Een prachtig bloeiend Keukenhof is het Paasuitje voor de hele familie.
Ter gelegenheid van het 40 jarig bestaan van Vorsten heeft Keukenhof samen met JUB Holland het initiatief genomen een speciale tulp te kweken voor Vorsten. De tulp wordt officieel gedoopt door Paul Rem, conservator Paleis ’t Loo in aanwezigheid van Justine Marcella, hoofdredacteur Vorsten.
Zowel Keukenhof als de tulp kent een lange koninklijke geschiedenis. De mooiste tulpen zijn vernoemd naar prinsen, prinsessen, koningen en koninginnen en nu bloeit de echte Vorsten Tulp.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.