Beleef Game of Thrones in het echt

Ierland gaat gebruik maken van haar bekendheid als filmset van de hitserie Game of Thrones.

Ierland gaat gebruik maken van haar bekendheid als filmset van de hitserie Game of Thrones. Foto: Skift.com

Het is bekend dat een deel van de bekende HBO serie ‘Game of Thrones’ in Ierland gefilmd wordt. Het land heeft dan ook te maken met een toestroom aan fans, die groeit nu het nieuwe seizoen weer begonnen is. Daarom lanceren ze nu een Game of Thrones campagne die de filmsets als vakantiebestemming promoot. Om die naam te mogen gebruiken hebben ze wel maandenlang met HBO moeten onderhandelen, maar dan heb je ook wat. Dat schrijft de website Skift.com

Social Media
De campange zal alleen op social media te zien zijn via advertenties op Facebook en Twitter. De advertenties leiden je naar een website waar een kaart te vinden is met daarop de filmlocaties van de serie en via deze website kun je ook een reis naar Ierland boeken.

Filmset
De serie speelt zich af in een fanatasie wereld en dat maakt het voor fans soms moeilijk om de achtergrond in het echt te erkennen. Ierland heeft dan ook zijn best gedaan om de link tussen de serie en de daadwerkelijke plaats duidelijker te maken. De campagne is erop gericht om het gat tussen Game of Thrones en Noord-Ierland te verkleinen. Je kan het vergelijken met de actieve marketing van Nieuw-Zeeland als set van de Lord of the Rings en The Hobbit.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.