Bunkermuseum krijgt Duitse mini-duikboot

Deze mini-duikboot is straks te zien in het bunkermuseum in IJmuiden.

Deze mini-duikboot is straks te zien in het bunkermuseum in IJmuiden.

Het bunkermuseum in IJmuiden is een Duitse mini-duikboot rijker. Vanaf 19 april is de duikboot, die in de laatste periode van de oorlog vanuit de havenplaats werd ingezet als vergeldingswapen, te zien. Het gaat om een type Seehund. Hiermee konden twee soldaten de zee op om geallieerde schepen te torpederen. De boot in het museum was van commandant Hans Wachsmut en zijn tweede man Ehrhard Feine. Zij zouden een schip laten zinken bij de sluizen van Oostende, zodat deze niet meer zouden werken. Deze missie is nooit geslaagd omdat de Engelsen ze verjaagd hadden. Na een paar dagen geschuild te hebben zijn ze uiteindelijk aangespoeld bij Egmond aan Zee. De Seehund is pas jaren later opgegraven en nu dus te zien in het museum.

Het Bunkermuseum in IJmuiden is geopend van 11.00 – 16.00 uur. Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.