Culinair genieten in een Alpenhut

Vier chefkoks gaan op grote hoogte zorgen voor een sterrenmaaltijd.

Vier chefkoks gaan op grote hoogte zorgen voor een sterrenmaaltijd.

Ook op grote hoogte kun je genieten van gerechten van sterrenkoks. Onder leiding van ‘Chef van de Eeuw’ Eckart Witzigmann creëren vier internationale Michelin-sterrenkoks hun gerechten op basis van streekproducten voor één van de Alpenhutten in het Paznauntal. De sterwaardige gerechten worden tot 21 september bij de vier berghutten geserveerd.

Genieten
Door dit culinaire concept geniet je deze zomer in vier verschillende berghutten in de regio van gerechten gecreëerd door vier internationale sterren-koks. Dit jaar komen de gast-koks uit België, Duitsland, Engeland, Italië. Ook deze zesde editie staat onder leiding van de met drie Michelin-sterren onderscheiden chef-kok Eckert Witzigmann. Regionale producten, traditionele voedzame gerechten, activiteiten en culinair genieten vormen de rode draad voor de speciale gastronomische routes.

Kick-off
Tijdens de kick-off op zondag 6 juli presenteren de vier chef-koks hun topgerecht in hun ‘eigen’ berghut. Ook na vertrek van de sterren-chefs blijven de gerechten op het dagmenu van de berghutten staan. Zo hebben wandelaars, mountainbikers en fijnproevers tussen 7 juli en 21 september 2014 de gelegenheid om de vier hutten langs de Culinaire Jakobsweg te verkennen en de gerechten te proeven. De verschillende routes leiden naar de Heidelberger Hütte bij Ischgl, Jamtalhütte bij Galtür, Niederelbehütte bij Kappl en Ascherhütte bij See.

De chefs en hun gerechten
Voor de Niederelbehütte bereidt de Belgische Limburger Giovani Oosters, eigenaar en chef-kok van restaurant ‘VousLéVous’ in Hasselt, een risotto met Paznaun Alpenkaas, bacon en verse kruiden uit de regio met carpaccio van rode biet in Kriekbier met mosterd en honing uit Ischgl.
De Italiaanse chef-kok Alfio Ghezzi van restaurant ‘Locanda Margon’ in Trento serveert in de Heidelberger Hütte tagliatelle met een stoofpot van kalfsvlees, Parmezaanse saus, Ferrari Maximum Brut en koffiepoeder.
De Engelse chef-kok Russell Brown van restaurant ‘Sienna’ in Dorset heeft voor de Jamtalhütte in Galtür een gerecht samengesteld van ‘Cheek of Beef’ gestoofd in bier en uien, geserveerd met aardappelen.
In de Ascherhütte in See zwaait Dieter Müller, chef-kok van het gelijknamige restaurant op het MS Europa cruiseschip de scepter. Zijn gerecht bestaat uit gebakken bergforelfilet met aardappelpuree, mierikswortel, mosterdsaus en rode biet.

Paznaun culinaire zomer
Gedurende de Paznauner zomer, van 6 juli tot 21 september 2014, kunnen gasten de vier gastronomische routes ook ‘all-inclusive’ boeken. Het pakket bestaat uit: Drie overnachtingen in een categorie naar keuze, verblijf op basis van logies ontbijt, vier individuele wandelingen naar de deelnemende berghutten en de silvretta All inclusive gasten card Het culinaire verwenpakket kost € 75,- per persoon en kan worden geboekt bij de Toeristische dienst van Paznaun – Ischgl, Tel. +43 (0)50990 701 of via e-mail: incoming@paznaun-ischgl.com

Meer informatie over de chefs, hun gerechten en de routes is te vinden op de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.