DierenPark serveert het grootste ei

Tijdens de paasbrunch bij DierenPark Amersfoort kun je een struisvogel ei proeven.

Tijdens de paasbrunch bij DierenPark Amersfoort kun je een struisvogel ei proeven.

Met Pasen kun je in DierenPark Amersfoort het grootste ei ter wereld eten. Op eerste en tweede paasdag krijgen bezoekers van de paasbrunch van DierenPark Amersfoort een bijzonder paasei voorgeschoteld. De chef-kok van het park laat zijn gasten het grootste ei ter wereld proeven; een struisvogelei.

Pasen
Bij de paasbrunch mag een eitje niet ontbreken, maar een struisvogelei is natuurlijk wel even wat anders. ‘‘Een struisvogelei staat gelijk aan zo’n 25 kippeneieren,’’ vertelt chef-kok Sylvester Wielenga. ‘‘Dit ei neem je er niet even bij.’’ Ook het bereiden van dit reuzenpaasei vraagt nogal een bijzondere aanpak. ‘‘Voordat dit enorme geval gekookt is, ben je een paar uur verder. Dan heb je natuurlijk ook wat bijzonders’’, zegt de chef-kok van DierenPark Amersfoort lachend.

Brunch
Naast dit grootste ei ter wereld wordt er dan ook een uitgebreide paasbrunch geserveerd, zodat iedereen kan genieten van een heerlijke brunch. Tijdens de paasbrunch mogen kinderen paaseieren schilderen voor stokstaartjes, chimpansees en vosmangoesten. Al het moois wordt door de dierverzorger bij de dieren gebracht, zo is het voor iedereen een vrolijk Pasen.

Degene die het reuzenpaasei wil proeven, heeft nog tot en met donderdag 17 april om een plekje voor de paasbrunch te reserveren in DierenPark Amersfoort. Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.