Dure fietstocht voor het goede doel

Als liefhebber van mountainbiken kun je ook wat betekenen voor een goed doel tijdens je vakantie.

Als liefhebber van mountainbiken kun je ook wat betekenen voor een goed doel tijdens je vakantie.

Ben je op zoek naar een nieuwe sportieve uitdaging? Dan is de Nicaragua Volcano Challenge misschien iets voor jou. Tijdens deze negendaagse mountainbiketocht fiets je ruim 350 kilometer door de binnenlanden van Nicaragua. Deze ‘once in a lifetime experience’ wordt als ‘goede doelen-actie’ georganiseerd door WereldOuders en laat je ‘kennis maken met een wereld die normaal voor toeristen verborgen blijft’. Je kunt je nu inschrijven voor deze tocht van 22 tot en met 30 november 2014. Om mee te mogen doen moet je wel even € 1750,- betalen en ook dat maakt de tocht dus wel een hele uitdaging.

Route
De route gaat over avontuurlijke paden langs meren en vulkanen. De hitte en de hoge luchtvochtigheid maken het een pittige opgave. Je logeert onder andere in het familiehuis van WereldOuders in Nicaragua. Je ervaart op deze manier dat deze organisatie volgens eigen zeggen daadwerkelijk een verschil maakt in de levens van de kinderen in het familiehuis. De tocht is voor beginnende en gevorderde mountainbikers. WereldOuders ondersteunt iedere deelnemer in haar voorbereiding naar de tocht; een speciaal trainingsprogramma wordt samengesteld en WereldOuders houdt verschillende fietsclinics in aanloop van de tocht.

Kosten
De kosten om deel te nemen aan de tocht zijn €1750 met een inschrijfgeld van €50. De kosten zijn inclusief retourvlucht, fietsvervoer en verblijf. Maar er wordt van iedere deelnemer verwacht dat hij of zij ook voorafgaand aan de reis €3,500 in aan sponsorgeld inzamelt. Je steunt op deze manier het familiehuis en de projecten van WereldOuders in Nicaragua. Ook bij het werven van sponsoren krijgen deelnemers advies en ondersteuning.

Bijeenkomst
WereldOuders houdt geregeld informatiebijeenkomsten voor geïnteresseerden. Het werk en de projecten van WereldOuders, de reis, de voorbereidingen en het werven van sponsorgeld wordt uitgelegd tijdens deze avonden. Voor deze editie van de Nicaragua Volcano Challenge geldt een maximum van 50 deelnemers. Inschrijven kan vanaf nu bij Leonie de Lorijn via leonie@wereldouders.nl. Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.