Een hotel dat geen hotel is

Een beeld van de ingang van het nieuwe hotel in Amsterdam. Foto: Hotel Not Hotel

Een beeld van de ingang van het nieuwe hotel in Amsterdam. Foto: Hotel Not Hotel


Het ‘Hotel not hotel’ aan het Piri Reisplein 34 in Amsterdam heeft een originele naam, maar daarmee ook meteen een probleem voor zichzelf geschapen. Want hoe kom je met zo’n titel goed uit de (hotel)zoekmachines? Het Hotel Not Hotel is in korte tijd gerealiseerd in een gehuurde ruimte en moet een mix zijn tussen een traditioneel hotel en een hostel. Er zijn 22 ‘kamers’ waar de gasten zich in kunnen terugtrekken, maar wel met het idee dat ze een groot deel van de tijd in de gezamenlijke ruimtes doorbrengen. Je kunt er onder andere overnachten in een naar binnen gehaalde tram of in een nog in aanbouw zijnde Kuifje raket.

Initiatiefnemer Bruno Bont, die onder andere als accountmanager bij het gratis dagblad De Pers heeft gewerkt, zegt over zijn project in Het Parool o.a.:

“De stap naar een hotel is voor mij ook onverklaarbaar. Ik vind hotels ongezellig, dan vind ik de saamhorigheid in hostels weer veel leuker. Toen dacht ik: een hotel met de gezelligheid van een jeugdherberg, maar dan zonder slaapzalen. Dat mensen die elkaar niet kennen, op allerlei manieren met elkaar in aanraking kunnen komen, maar als ze dat willen toch naar hun eigen kamer kunnen. Een soort kampeerboerderij, maar dan in de stad. De kamers hoefden daarom niet groot te zijn – en dus niet duur. Zolang het bed maar vijfsterren is. Voor andere dingen gebruik je gezamenlijke ruimtes. Of je schuift bij elkaar aan, of je zoekt een stil hoekje.”

Meer informatie over ‘Hotel not hotel’ is hier te vinden: site | Facebook | Google Plus

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.