Efteling investeert in ‘dive coaster’

De vernieuwde Pirana voor dit seizoen 2014. Foto: Efteling

De vernieuwde Pirana voor dit seizoen 2014. Foto: Efteling


Om te kunnen groeien tot een internationale bestemming met jaarlijks 5 miljoen bezoekers in 2020 investeert de Efteling in een nieuwe attractie: De Dive Coaster. Dat is een achtbaan, waarin bezoekers een vrije val van ruim 37 meter maken. Fons Jurgens (44), gisteren benoemd tot Voorzitter van de Raad van Bestuur van de Efteling, kwam vrijdagmorgen met die mededeling.

Groei
De Efteling is een van de grootste attractieparken van Europa en wil in de toekomst zelfstandig tot de top blijven behoren, zo maakte de voorzitter duidelijk. “Een gestage groei van onze bezoekersaantallen is daarvoor noodzakelijk,” aldus Jurgens. “Daarom blijven we gedoseerd investeren in ons park. Het verhogen van de kwaliteit van de bestaande attracties, shows, merchandise en horeca blijft een belangrijk speerpunt. Daarnaast openen we in de zomer van 2015 een dive coaster, een spectaculaire achtbaan waarin bezoekers een vrije val van 37½ meter maken. Hiermee bieden we een extra uitdaging aan tieners en vergroten we ons attractieaanbod verder.”

Om meer gasten uit het buitenland te interesseren voor een meerdaags verblijf, breidt de Efteling komende jaren ook haar verblijfsaccommodaties uit. Het in december 2009 geopende vakantiepark Efteling Bosrijk krijgt 400 extra bedden. In de zomer van 2015 kunnen de eerste gasten hun intrek nemen in de nieuwe huisjes en groepsaccommodaties. De Raad van Commissarissen heeft een investering van € 36 miljoen voor deze eerste groeifase goedgekeurd.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.