Efteling zoekt zingende kinderen

Klaas Vaak in de Efteling. Foto: Efteling

Klaas Vaak in de Efteling. Foto: Efteling


‘Efteling komt naar je toe!’, zou de slogan van een nieuwe activiteit van het pretpark uit het zuiden van het land kunnen zijn. De sprookjesmusical Klaas Vaak gaat in het najaar van 2014 namelijk op tournee. Vanaf 11 oktober is de sprookjesmusical te zien in zo’n 50 verschillende theaters in heel Nederland en België, waaronder het DeLaMar Theater in Amsterdam, Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam en Stadsschouwburg in Antwerpen. Voor alle 99 voorstellingen gaan de theaters in hun eigen regio op zoek naar musicaltalent. Want iedere voorstelling zijn er 7 gastrollen voor kinderen tussen de 6 en 11 jaar.

Zandkabouters
Jongens en meisjes uit alle hoeken van het land kunnen tijdens de tournee van Klaas vaak voor 1 keer in de spotlights staan. De theaters zoeken namelijk voor iedere voorstelling 7 kinderen die het leuk vinden om te zingen en te dansen. In totaal zullen 693 verschillende kinderen meespelen in de tournee in de rol van zandkabouter. Kinderen die geïnteresseerd zijn, kunnen het theater bij hen in de buurt benaderen. Op de website www.efteling.com/klaasvaak staat welke theaters meedoen.

Efteling
De sprookjesmusical Klaas Vaak is de 11e productie van Efteling Theaterproducties. Van oktober 2013 t/m maart 2014 stond de voorstelling met succes op de planken van het Efteling Theater. De musical gaat over de bekende zandtovenaar Klaas Vaak die met zijn magisch slaapzand kinderen mooie dromen bezorgd. Maar wanneer het slaapzand niet meer lijkt te werken wordt het tijd dat Klaas Vaak samen met zijn vriend de uil op pad gaat om het raadsel op te lossen. Vanaf september 2015 is ‘Sprookjesboom de Musical: een wonderlijk muziekfeest’ te zien in het Efteling Theater.

Hier onder een video van de eerste voorstelling van de Klaas Vaak-show in de Efteling

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.