Expositie Dordrechts Museum succes


Voor de tentoonstelling ‘Willem II Kunstkoning’ (nog te zien t/m 15 juni 2014) in het Dordrechts Museum bestaat internationale belangstelling. Deze week is de 50.000-ste bezoeker verwelkomd. Er zijn al gasten uittoeristen uit de Verenigde Staten, Japan en Rusland gesignaleerd. De expositie draait om Koning Willem II en zijn echtgenote Anna Paulowna, de tsarendochter. Anna Paulowna bracht na haar huwelijk een overdaad aan juwelen en andere kostbaarheden naar ons land. De Russische rijkdom en hofcultuur waren destijds een bezienswaardigheid in ons land. Ook dat is duidelijk te zien in de tentoonstelling. Koning Willem II besteedde veel aandacht en geld aan het verzamelen van de kunstwerken. De collectie was wereldberoemd en is nu eenmaal terug in ons land, zo schrijft de Weekkrant over de expositie.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.