Fietsknooppunten gaan tot Duitsland

Het fietsknooppuntensysteem loopt nu door in Duitsland.

Het fietsknooppuntensysteem loopt nu door in Duitsland. Foto: Project grensbelevenis.nl

Na drie jaar is het Nederlandse fietsknooppuntensysteem doorgetrokken naar het Duitse grensgebied. Het systeem sluit nu ook aan op het Duitse fietsroutenetwerk. Tussen het Nederlandse knooppuntensysteem en het Duitse systeem met routebordjes – met plaats van bestemming, richting en afstand – is een geleidelijke overgang gecreëerd.

Grensgebied
Het Duitse grensgebied heeft nu een aantal knooppunten en onder de Duitse routebordjes zijn Nederlandse knooppuntenbordjes aangebracht. Zo is het voor Nederlanders en Duitsers die zich over de grens begeven gemakkelijker geworden zich te oriënteren en wordt het maken van grensoverschrijdende fietstochten nog aantrekkelijker. Ook voor de Duitse buren vormt de grens nu geen belemmering meer. De ervaring heeft geleerd dat de knooppunten het voor toeristische bedrijven en gemeentes veel gemakkelijker maken om nieuwe (grensoverschrijdende) fietsroutes en arrangementen samen te stellen.

Uitbreiding
De uitbreiding van het knooppuntensysteem is over een totale lengte van 350 km gerealiseerd. Er zijn maar liefst 109 nieuwe knooppuntpanelen en 1000 tussenborden aangebracht, zodat de beide systemen naar hartelust kunnen worden gecombineerd. Zorgeloos doorfietsen vanuit het prachtige Montferland in de Achterhoek naar het Münsterland, dat grenst aan het fietsmekka de Grafschaft Bentheim. Deze streek wordt dan weer verbonden met het Overijsselse Vechtdal en Twente. De totale kosten van het doortrekken van de knooppunten bedragen ongeveer € 100.000.

Van april t/m oktober vinden in de grensregio veel fietsevenementen plaats. Op de website vind je alle evenementen en meer informatie.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.