Gegarandeerd wandelgenot in Tirol

Het wandelgebied Brixental  is nu gecertificeerd door Oostenrijk en garandeert daarmee wandelplezier.

Het wandelgebied Brixental is nu gecertificeerd door Oostenrijk en garandeert daarmee wandelplezier.

Het wandelgebied Brixental in Tirol heeft de Oostenrijkse zegel van goedkeuring gekregen. Dit betekent dat de vakantieregio vanaf nu gecertificeerd wandelgenot garandeert. Het betreft de zogeheten Österreichische Wandergütesiegel. Dit is een eerste grote stap van de Kitzbüheler Alpen- Brixental om een van de leidende wandeldestinaties van de Alpen te worden. Mede vanwege deze gerenommeerde goedkeuringszegel zijn de drie dorpen onlangs ook als nieuw lid opgenomen bij de besloten Oostenrijkse Vereniging voor Wandeldorpen.

Sterke wandelvaardigheid
Na een certificatieproces met controles en mystery-checks bij de afzonderlijke deelnemende instituten en ondernemingen, zijn de drie dorpen Brixen im Thale, Kirchberg en Westendorf samen als een uitstekend wandelgebied met hoge wandelkwaliteit, adequate informatiebureaus, goed aangegeven en gemarkeerde wandelroutes en informatieve wandelstartplaatsen uit de test gekomen.
De zes deelnemende bedrijven Vitallandhotel Schermer, Aparthotel Theresianna, Gasthaus Steinberg, Appartement Anita (in Westendorf), Hotel Elisabeth, Hotel Metzgerwirt (in Kirchberg) vielen extra in de smaak door de sterke wandelvaardigheid met eigen begeleide wandelingen van de verschillende gastheren.

Kansen
„Wij willen zo de goede kwaliteit en het optimale serviceaanbod rondom de zomerse trendsport Wandelen versterken en verder ontwikkelen om aan de behoeften van onze gasten te blijven voldoen. Een veranderend bewustzijn op het gebied van kwaliteit laat zien dat we de moderne gast alleen met goede producten en een hoge kwaliteit bereiken. We zien met dit gerenommeerde Oostenrijkse wandelcertificaat kansen om het Brixental nog beter op de kaart te positioneren“, aldus Stephan Bannach, projectleider van de Certificering.

48 deelnemende wandeldorpen
De vereniging voor Wandeldorpen telt 48 leden, die allemaal op grond van bijzonderheden in het wandelsegment zijn geselecteerd en opgenomen. Centrale thema’s zijn ecologisch denken en een duurzame, toeristische uitwerking van de pijlers Beleving van de natuur en Beweging in de natuur.

Meer informatie vind je op de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.