Groningen krijgt primeur met Infoversum

Met de bouw van het Infoversum heeft Groningen een landelijke primeur.

Met de bouw van het Infoversum heeft Groningen een landelijke primeur.

Groningen krijgt het eerste 3D full-dome theater in Nederland. Het Infoversum, zoals het theater gaat heten, is gebouwd in een koepelvorm. De koepel heeft een doorsnede van 24 meter. In de hele wereld zijn er maar 20 vergelijkbare gebouwen. De films die er straks te zien zijn worden geprojecteerd op een halve bol. Dit noemen ze ook wel een ‘fulldome beleving’. Beeld komt nog meer tot leven door de 3D-projectie. Het inforversum is te vinden in het Ebbingekwartier in Groningen. Het is de bedoeling dat het theater bruggen gaat bouwen tussen kunst, cultuur, wetenschap en business. Er komen films, tentoonstellingen, lezingen, concerten en congressen. De zaal biedt plaats aan 265 tot 400 bezoekers. Het gebouw moet jaarlijks zo’n tweehonderdduizend tot driehonderdduizend bezoekers trekken.

Infoversum gaat open rond juni 2014. Voor meer informatie ga je naar de website, Facebookpagina of bekijk de onderstaande video.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.