Hollands hotel succes in USA

Rondkijken in een hotelkamer van CitizenM in New York.

Rondkijken in een hotelkamer van CitizenM in New York.


CitizenM, een Hollands hotel-concept, blijkt een succes te worden in de Verenigde Staten. Na vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Groot-Brittannië en Parijs is er nu sinds vorige week eentje op Times Square in New York.

Het idee is een betaalbaar hotel voor ervaren reizigers. Efficiënt, trendy met betaalbare luxe. De hotelkamers (230 in totaal) zijn beschikbaar vanaf zo’n 199 dollar. „Het kan soms ook goedkoper zijn. We werken net als bij budget-airlines, dus het hangt af wanneer je boekt. We willen de status quo in hotelland aanpakken.’’ En de verovering van Amerika staat pas aan het begin. Er liggen plannen voor andere steden aan zowel de oost- als westkust, en een tweede hotel in New York (Soho) is op komst. Zo zegt één van de oprichters, Michael Levie, in de Telegraaf.

Als Hollands aardigheidje is er een Delfts Blauw-bordje met een in het Nederlands opgestelde hotelvergunning buiten de deur.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.