Kies de ‘Wandeling van het jaar’

Wandelaars kunnen de beste wandelroute van het jaar in Antwerpen kiezen. Foto: Toerisme Provincie Antwerpen.

Wandelaars kunnen de beste wandelroute van het jaar in Antwerpen kiezen. Foto: Toerisme Provincie Antwerpen.

Je kan zelf kiezen wat de ‘Wandeling van het jaar’ is in het Belgische Antwerpen. Wandelingen in Arendonk, Bornem, Herselt, Kasterlee en Turnhout combineren natuur en rust. Dat zijn de belangrijkste redenen om te gaan wandelen langs de wandelnetwerken in de Antwerpse Kempen en Scheldeland. De vijf kandidaten in de wedstrijd ‘Wandeling van het jaar’ voldoen aan deze eisen. Tot 15 augustus kunnen wandelaars de trajecten uitproberen en stemmen voor hun favoriet op www.wandelingvanhetjaar.be.

Wandelnetwerken
In een recent onderzoek van Toerisme Provincie Antwerpen en Universiteit Antwerpen geven wandelaars de twaalf wandelnetwerken in de Antwerpse Kempen en Scheldeland een mooie score van 8,2 op 10. De geïnterviewde wandelaars willen tijdens hun trip vooral genieten van een fraaie omgeving en tot rust komen. Een terrasje of cafébezoek maakt de wandeling af. Bovendien zijn ze voortdurend op zoek naar nieuwe routesuggesties. De wedstrijd ‘Wandeling van het jaar’ komt volledig tegemoet aan de wensen van de wandelaars.

Vijf kandidaten
Ruim 30 steden, gemeenten, toeristische diensten en (natuur)verenigingen stuurden een dossier in. Na een evaluatie op het terrein selecteerde een deskundige wandeljury volgende shortlist:
Talanderwandeling in Arendonk
Stiltepad Weert in Bornem
Genieten met Willem Elsschot in Herselt
Hangmattentocht in Kasterlee
Vensters op het Vennengebied in Turnhout

De lussen doorkruisen vijf natuurgebieden in de Antwerpse Kempen en Scheldeland: Domeinbos Hoge Vijvers, de polder van Bornem, de bossen van de Merode, de vallei van de Kleine Nete en het Turnhoutse Vennengebied.

Wandelaar beslist
Het woord is nu aan de wandelaars. Tot 15 augustus kunnen zij de fiches van de vijf kandidaten downloaden op www.wandelingvanhetjaar.be, de lussen uitproberen en online stemmen voor hun favoriete wandeling.
Eind augustus maakt Toerisme Provincie Antwerpen bekend wie ‘Gevangen tussen grens en groen’ in Hoogstraten opvolgt als wandeling van het jaar.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.