Laat je rondleiden door een local

Je kunt je al in 56 plaatsen laten rondleiden met en gids die door locals is samengesteld.

Je kunt je al in 56 plaatsen laten rondleiden met en gids die door locals is samengesteld.


Bewoners van een plaats weten de beste plekjes, dat weten we allemaal, maar hoe kom je met ze in contact? Je kunt er natuurlijk zomaar eentje ‘in het wild’ op straat aanspreken, maar het zijn niet allemaal mensen die service gericht zijn of die zin hebben een avond aan jou en je trip te besteden. Wat dan? Je zou gebruik kunnen maken van de stedengidsen die er voor 56 steden beschikbaar zijn en die samengesteld zijn door inwoners van die plaats zelf. De gidsen zijn voor mobiele telefoon of als pdf-bestand te downloaden.

Initiatiefnemers zijn Sanne & Bart van Poll uit Amsterdam. In een eerder interview zeiden zij over hun project:

We love to travel. When visiting new cities though, we realized more and more that traditional travel books weren’t quite up to speed with the city in question. Sometimes we’d find ourselves at a spot that was raved about in a travel guide, only to find it closed or filled with tourists. We love to discover the real city and when you’re surrounded by tourists trying to do the same, you know you’re not getting the real thing.

De apps en gidsen zijn te downloaden via: www.spottedbylocals.com

Spotted by Locals iPhone application from Spotted by Locals on Vimeo.

0

One Response

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.