Maritiem Museum in de spotlight

Het Maritiem Museum zet elke twee vrijdag van de maand een tentoonstelling in de spotlight.

Het Maritiem Museum zet elke twee vrijdag van de maand een tentoonstelling in de spotlight.

Het Maritiem Museum in Rotterdam komt met een nieuw evenement: ‘Collectie in de spotlight’. Elke tweede vrijdag van de maand tussen 13.00 en 14.00 uur zet het museum voortaan zijn collectie in de spotlights. De reeks gaat op vrijdag 11 april van start met een collectie van 250 scheepsmodellen die het museum onlangs aangedragen kreeg van het Wereldmuseum.

250 scheepsmodellen
In deze tijd worden steeds meer musea min of meer gedwongen om een scherpere focus voor ogen te houden bij het vormen van de collectie. Zo zocht het Wereldmuseum onlangs een nieuwe plek voor 250 inheemse scheepmodellen. Het Maritiem Museum bleek hiervoor de juiste nieuwe plek. Hoofd Collecties van het museum Jeroen ter Brugge is blij met de schenking “Deze verzameling is zeer waardevol vanwege zijn omvang, de ouderdom en de uitstekende kwaliteit waarin de modellen verkeren. Vanwege hun authenticiteit en vaak gedetailleerde afwerking zijn ze bronmateriaal en van topklasse. Ze sluiten goed aan bij het verhaal van de handel tussen de eilanden in Oost-Azië waar Nederland de koloniale macht vormde.”

Aanmelden
Bezoekers die meer willen weten over de 250 scheepsmodellen en ze van dichtbij willen bekijken, kunnen zich aanmelden voor de presentatie op vrijdag 11 april van 13.00 – 14.00 uur via secretariaat@maritiemmuseum.nl of via 010 413 26 80. De entree is gratis (excl. entree). Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.