Met SAS makkelijk naar songfestival

Naar Kopenhagen voor het songfestival?

Naar Kopenhagen voor het songfestival? Foto: Sander Lindenburg


Het Eurovisie Songfestival live meemaken is dit jaar makkelijker dan ooit, want Scandinavian Airlines voorziet in extra capaciteit naar aanleiding van het songfestival. Een bijzondere kans Ilse en Waylon aan te moedigen én een van de meest trendy steden van Europa te ontdekken.

Scandinavië en het Eurovisie Songfestival: het is een gouden match. Zweden, Denemarken en Noorwegen tellen samen 11 Songfestivaloverwinningen en de afgelopen jaren zette Scandinavië de toon. Na de overwinning van de Zweedse Loreen in 2012, werd het Songfestival in Stockholm vorig jaar gewonnen door de Deense Emmelie de Forrest. Het Songfestival is daardoor nu zo dichtbij dat dit een mooie kans is de Common Linnets persoonlijk aan te moedigen. De luchtvaartmaatschappij SAS brengt fans naar het Songfestival vanaf € 133,- voor een vlucht van Amsterdam naar Kopenhagen aan, inclusief taxen en ingecheckte bagage.

Mocht de Common Linnets de halve finale niet overleven, dan heeft Kopenhagen genoeg te bieden voor een onvergetelijke short break. Als fashion hotspot is shoppen natuurlijk onvermijdelijk, maar er is meer te doen in deze relaxte stad. Een (verwarmd) terras pakken in het gezellige Nyhavn, musea bezoeken of naar het bekende Tivoli. Of bezoek Christiana, een hippie enclave van ongeveer 850 personen dat zich gevestigd heeft in oude militaire barakken in het midden van de stad. Ook biedt Kopenhagen een reeks van top restaurants, zoals bijvoorbeeld Noma, tot dit jaar drie jaar lang door Michelin als beste restaurant ter wereld bekroond.

ABBA the museum
Een andere optie om in songfestivalsferen te blijven, is doorvliegen naar Stockholm. Hier opende vorig jaar mei ‘ABBA the museum’ de deuren en is in korte tijd uitgegroeid tot dé nummer 3 ‘place to visit’ in Zweden. En geen wonder, voor iedereen die de glorietijd van Abba heeft meegemaakt, die begon met hun overwinning van het Eurovisie Songfestival in 1974 met Waterloo en duurde tot aan hun ‘tijdelijke’ pauze in 1983, is dit een must. SAS biedt goede verbindingen tussen Amsterdam en Stockholm en tussen Kopenhagen en Stockholm.

SAS is een Scandinavische luchtvaartmaatschappij met dagelijkse vluchten naar bestemmingen in Europa, de Verenigde Staten en Azië. Meer informatie op www.flysas.nl

Elkedagvakantie.nl maakte eerder een reportage over Kopenhagen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.