Nationaal Archief leert alles over papier

Papier maken i s een onderdeel van het Traject in Utrecht.

Papier maken is een onderdeel van het Traject in Utrecht.


Wist je dat papier van een versleten spijkerbroek of van oud geld kan worden gemaakt? Tijdens de meivakantie in het Nationaal Archief ontdek je hoe, en maak jij je eigen papier! Of vul je je bibliotheek met gevouwen boekjes en zelf genaaide schriftjes.

Het Nationaal Archief heeft een uitgebreide culturele agenda samengesteld voor de meivakantie met diverse interessante workshops en rondleidingen voor jong en oud. Voor iedereen tussen de 8 en 88 jaar oud zijn er verschillende workshops: papier maken, mini-boekjes vouwen en schriftjes maken.

Ook zijn er rondleidingen door de gesloten depots van het Nationaal Archief. Met een rondleiding krijgen bezoekers de kans om oog in oog te staan met het verleden. Met het rijke archief van de VOC, die er destijds een zeer minutieuze administratie er op na hield. Maar ook over de Tweede Wereldoorlog en de nasleep van de berechting van ‘foute’ Nederlanders.

De programmering voor de voorjaarsvakantie start op zondag 27 april en duurt tot en met zondag 4 mei. Voor meer informatie over de inhoud van de workshops en rondleidingen: www.gahetna.nl/agenda

Programma meivakantie 2014
Dinsdag 29 april 14:00–15:00 uur: Workshop Schriftjes maken
Woensdag 30 april 14:00–15:00 uur: Workshop Papier maken
Donderdag 1 mei 14:00–15:00 uur: Workshop Papier maken
Vrijdag 2 mei 14:00–15:00 uur: Workshop Mini-boekjes vouwen
Zaterdag 3 mei 14:00–15:00 uur: Workshop Mini-boekjes vouwen
Zondag 4 mei 14:00–15:00 uur: Workshop Schriftjes maken
Zondag 4 mei 14:00–15:00 uur: Rondleiding Tweede Wereldoorlog

Over het Nationaal Archief
Het Nationaal Archief beheert en presenteert meer dan 1000 jaar geschiedenis van Nederland in bijna 125 kilometer archiefmateriaal, 15 miljoen foto’s en 300.000 kaarten. Najaar 2013 opende Koning Willem-Alexander de deuren van het nieuwe publiekscentrum. De openingstentoonstelling ‘Het geheugenpaleis – met je hoofd in de archieven’ presenteert op vernieuwende wijze enkele bijzondere items uit de archiefcollectie van het Nationaal Archief. Door middel van elf verhalen worden bezoekers meegenomen op een reis langs bijna duizend jaar geschiedenis. Tijdens de voorjaarsvakantie kunnen geïnteresseerden kennis maken met het Nationaal Archief door middel van de workshops en verschillende rondleidingen. Voor meer informatie: zie www.gahetna.nl.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.