Nederland is (politie)museum rijker

De website van P!t.

De website van P!t.


P!T is de naam van het nieuwe Veiligheidsmuseum in Almere. In dit ‘expositie- en ervaringscentrum’ zijn de collecties van het Nederlands Politiemuseum en Nationaal Brandweermuseum gevestigd.

Ervaar bij PIT wat politie, brandweer en geneeskundige hulpdiensten elke dag doen om de samenleving zo veilig mogelijk te maken. En ontdek hoe je zelf kunt bijdragen aan een veilig leven. In de interactieve veiligheidsexpo in Almere Centrum maak je kennis met de nieuwste innovaties voor veiligheid. Ga op avontuur en speel spannende games, blus zelf een brand of onderzoek een misdaad. Of doe een van de zelftesten: ben jij bijvoorbeeld geschikt voor de politie? Via historische topstukken, zoals oude brandweer- en politiewagens, zie je hoe de wereld van veiligheid zich heeft ontwikkeld, zo omschrijft het museum zichzelf.

PIT is geopend van dinsdag tot en met zondag, van 10.00 tot 17.00 uur.

Hier onder beelden van de opening

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.