Neem een kijkje in de kast van Sissi

Je kan jurken van Sissi bekijken in het Sissi museum tijdens jubileum voorstelling. Foto: Schloß Schönbrunn Kultur- und Betriebsges.m.b.H. / Edgar Knaack.

Je kan jurken van Sissi bekijken in het Sissi museum tijdens jubileum voorstelling. Foto: Schloß Schönbrunn Kultur- und Betriebsges.m.b.H. / Edgar Knaack.

Veel meisjes kennen het verhaal van keizerin Sissi wel en wie wil er nou niet weten wat er in de keizerlijke kledingkast hing? Tijdens het 10-jarig bestaan van het Sissi museum in de Weense Hofburg kun je het allemaal bekijken. Ze vieren dit namelijk met de tentoonstelling van originele kleding van Keizerin Elisabeth in Beieren alias Sissi.

Het museum
Tijdens de regeringsperiode van keizer Frans Joseph en keizerin Sissi werd de Hofburg als winterresidentie gebruikt. Daar vind je het Sissi museum met veel portretten, persoonlijke bezittingen, de luxe hofwagen, haar badkamer, turnkamer en meer. En natuurlijk haar kleding. Onder de naam `Seide – Spitze – Hermelin` (Zijde – Kant – Hermelijn) presenteert het museum waardevolle kleding van Sissi waaronder twee jurken, een badjas, kamerjas, een hermelijnen mantel, onderkleding Hermelin-Ensemble en veel accessoires.

De tentoonstelling
Onder de pronkstukken een jurk die in 2012 door het veilinghuis Herman Historica in München ontdekt werd. De jurk van blauw-wit zijde zat in een kledingtas tezamen met andere bezittingen waaronder een paraplu tegen de zon, een zakdoek, kousen, handschoenen en meer uit de nalatenschap van Sissi. De tentoonstelling opent 24 april, deze datum is niet toevallig gekozen want het was haar trouwdag met Franz Jospeh en sluit op de geboortedag van Sissi – 24 december 1837.

Sissi
Het Sissi museum opende in 2004 en behoort nu tot de top attracties van Wenen. Bezoekers krijgen een fascinerende inzicht haar turbulente en mystieke leven met meer dan 300 bezienswaardigheden. Het in 2009 gerenoveerde museum heeft sinds zijn opening meer dan zes miljoen bezoekers ontvangen.

De tentoonstelling ‘Seide – Spitze – Hermelin’ is te zien van 24 april tot en met 24 december 2014 in het
Sisi Museum, Hofburg/Innerer Burghof, 1010 Wenen. Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.