Netl opent de Wildste Tuin

Kinderen kunnen zich in Netl uitleven in de nieuwe speeltuin.

Kinderen kunnen zich in Netl uitleven in de nieuwe speeltuin.

Het recreatiegebied Netl Park in de Noordoostpolder is uitgebreid met een grote speeltuin en wandelroute door aangelegde Wilde Tuinen. Netl, Wildste Tuin ligt op de bodem van de zee. De bovenste grondlaag is zware leem klei, met daaronder zand. Bij de aanleg van het park is de klei op veel plaatsen vervangen door zand, hierdoor konden er verschillende soorten planten groeien. Dat was belangrijk voor de biodiversiteit van de tuin. Planten kunnen groeien op klei en zand, zon en schaduw, natte en droge stukken. Robin en Bob Crébas een speels landschap gecreëerd je doorheen kan lopen en kinderen kunnen spelen. Het park is bedoeld voor jong en oud, onder het motto: “Natuurlijk bewegen, natuurlijk leren, natuurlijk gezond!”

Vanaf 1 mei wordt er entree gevraagd voor toegang van de Wildste Tuin. Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.