Newcastle United – Sunderland AFC: de unieke sfeer proeven tijdens een voetbalreis

De Engelse voetbalcompetitie staat bekend om haar vele spannende derby’s. Wat is dat? hoor ik je denken… Wanneer 2 clubs uit dezelfde stad of regio tegen elkaar spelen wordt dat in voetbaltermen een derby genoemd. Dit zijn extra spannende wedstrijden, omdat de clubs strijden om de eer van de streek. Jaarlijks reizen dan ook veel voetballiefhebbers naar het buitenland om de bekende derby’s bij te wonen. Een van de mooiste wedstrijden is de Noord-Engelse derby: Newcastle United tegen Sunderland AFC.

De derby in Noord-Oost Engeland
Newcastle United en Sunderland AFC strijden om de eer van Noord-Oost Engeland. De wedstrijden zijn altijd erg spannend; het is een nek aan nek race. Dit zorgt voor een unieke, intense sfeer. Ook al liggen Sunderland en Newcastle vlak bij elkaar, juist daarom zijn het ware aartsrivalen van elkaar, ze strijden om “the Tyne & Wear derby”. Voetbalsupporters van Newcastle United moeten moeten niks hebben van de voetbalfans van Sunderland AFC en andersom. Als Ajaxied moet je niet in Rotterdam met je Ajaxsjaaltje rondlopen. In Noord-Oost Engeland gaat dit echter nog wat verder. De kleur van Sunderland AFC is rood en de kleur van Newcastle United zwart. Fans van Newcastle United eten bijvoorbeeld geen tomaat, omdat dat rood is! Zo diep kan de voetballiefde gaan.

Voetbalreizen met de ferry<
Om naar Newcastle te reizen kun je gebruik maken van een vliegverbinding van KLM, maar een ander alternatie is reizen per ferry. DFDS Seaways biedt vele voetbalreizen in Engeland aan, waaronder de wedstrijd Newcastle United – Sunderland AFC.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.