Noorse watersnoodwoning geopend

De Noorse ambassadeur in Nederland heeft de nieuwe watersnoodwoning in het Openluchtmuseum geopend. Foto: Nederlands Openluchtmuseum

De Noorse ambassadeur in Nederland heeft de nieuwe watersnoodwoning in het Openluchtmuseum geopend. Foto: Nederlands Openluchtmuseum

In het Openluchtmuseum is een Noorse watersnoodwoning geopend. De ambassadeur van Noorwegen in Nederland onthulde de houten watersnoodwoning uit Raamsdonksveer. De ‘prefab’ woning, een van de 326 huizen die door Noorwegen werden geschonken, biedt onderdak aan het verhaal van ‘De Ramp van 1953’. Je kunt in het huis zestig jaar na dato het verhaal over het verlies, het trauma en het nieuwe leven in een huis dat als een geschenk uit de hemel kwam beleven.

Benieuwd naar de watersnoodwoning? Op de Facebookpagina van het openluchtmuseum kun je en spelletje spelen. De kunst is om je huis op de juiste plek in het Openluchtmuseum te laten landen. Het spel kent 5 levels, en ieder behaald level levert 5% korting op. Als je ze allemaal haalt krijg je 25% korting.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.