Ontdek de grootste stad van Istrië

Pula is de grootste stad van het schiereiland Istrie in Kroatië en er is veel te ontdekken.

Pula is de grootste stad van het schiereiland Istrie in Kroatië en er is veel te ontdekken.

Pula is de grootste stad van het schiereiland Istrië in Kroatië. De blikvanger van Pula is ‘de Arena’, een volledig intact Romeins amfitheater uit de 1e eeuw dat tegenwoordig nog altijd in gebruik is voor voorstellingen. Zo vonder er onlangs nog opnames plaats voor de tv-serie ‘The Borgias’ en waren er het afgelopen jaar optredens van internationale artiesten, waaronder Joe Cocker en Leonard Cohen.

Pula
Pula is gelegen aan een kustlijn, die met zijn talloze stranden en baaien veel mogelijkheden biedt voor duikers en zeilers. Er zijn boerenmarkten met lokale producten en het middeleeuwse centrum heeft straatjes met kasseien. Istrië zelf staat bekend om zijn witte truffels, olijfolie, de druivenrassen Malvasia en Terrano en vis, schaal- en schelpdieren.

Festivalgangers
In Istrië vinden deze zomer twee grote Europese muziekfestivals plaats: Outlook – drum & bass en dance (3-7 september) en Dimensions – underground electronic (27-31 september).
Daarnaast vindt sinds 1954 elk jaar, doorgaans in juli en augustus, in de Arena het Pula Film Festival plaats, het oudste in Kroatia.

Actieve vakantie
Pula is gastheer voor het ITF Futures-tennistoernooi met tennisvedetten uit de hele wereld (5-13 april) en het International Bridge Festival (6-17 september). Bovendien is de kust van Istrië een van de meest geliefde duiklocaties van Europa.

Culinaire vakanties
Istrië heeft veel aantrekkelijks te bieden op culinair gebied. Het is dan ook een populaire bestemming voor foodies die het gastronomische erfgoed van de regio willen ontdekken. Speciale routes voeren langs wijn- en olijfgaarden, waar lokale wijnen en olie worden geproduceerd. Een bezoek aan een truffelfestival, een cursus pasta maken en nog veel meer.

De beste periode om Istrië te bezoeken is het najaar – de gemiddelde dagtemperatuur ligt dan tussen 20 en 22 °C.

Te doen:
– September – november: voor de evenementen in het kader van de ‘Truffeldagen’

– Oktober: voor het Marunada-festival dat geheel in het teken staat van de kastanje

– International Prosciutto Fair

– Half november: voor de beurs ‘Nieuwe Olijfolie-dagen’

– Mei: de Vinistra-wijnbeur

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.