Paas planetariumvoorstelling Cinedome

Speciaal voor jonge ontdekkers.

Tijdens Pasen kun je de sterren en planeten beter leren kennen.

Tijdens Pasen kun je de planetariumvoorstelling ‘Sterren boven het Nationale Park van Drenthe’ zien bij Planetron Cinedome. Bij heldere hemel zijn zijn ‘s nachts een wirwar aan sterren en planeten waar te nemen. Maar wat zie je eigenlijk? Tijdens de paasdagen de sterrenvoorstelling word je wegwijs gemaakt in al die lichtpunten aan de hemel.

Voorstelling
Tijdens de planetariumvoorstelling wordt de sterrenhemel geprojecteerd op een reusachtig koepelvormig projectiescherm, waarbij een astronoom verslag doet wat er allemaal te zien is. Niet alleen wordt de sterrenhemel toegelicht, maar ook wordt algemene informatie over sterren en planeten gegeven. Dit maakt de voorstelling niet alleen leuk voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Daarnaast ontvangen kinderen bij hun bezoek aan Planetron Cinedome een vragenlijst, waarmee ze een ruimtevaartdiploma kunnen verdienen.

Pasen
Ook is er in het paasweekend (op 19 april) een sterrenkijkavond. Een avondvullend programma met een planetariumvoorstelling over de sterrenhemel van 19 april, een rondleiding en (bij helder weer), de mogelijkheid om een kijkje te nemen door de grootste professionele optische telescoop van Nederland. Ook deze avond is geschikt voor jong en oud. Kinderen kunnen zelfs een speurtocht doen om een sterrenkijkmedaille te krijgen.

De Paas-planetariumvoorstelling vindt plaats op 20 en 21 april om 13.30 uur. De sterrenkijkavond begint op 19 april om 20.30 uur. Reserveren is gewenst. Naast de planetariumvoorstellingen worden in Planetron Cinedome gedurende het gehele paasweekend de rondomfilms ‘Mysteries of Egypt’ en ‘The Human Body’ getoond. Voor meer informatie en reserveringen ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.