Reuzenpanda’s nieuw in Belgische dierentuin

Pairi Daiza heeft als enige dierentuin in de Benelux Reuzenpanda's. Foto: Pairi Daiza.

Pairi Daiza heeft als enige dierentuin in de Benelux Reuzenpanda’s. Foto: Pairi Daiza.

Met Pasen kun je Reuzenpanda’s zien in de Belgische dierentuin Pairi Daiza. De dieren Hao Hao en Xing Hui zijn een unicum, Pairi Daiza is de enige dierentuin in de Benelux waar je Reuzenpanda’s vindt. De dierentuin bevindt zich in Brugelette, zo’n 40 minuten rijden van Brussel.

Tuinen
Pairi Daiza betekent ‘omsloten tuin’ en is niet zomaar een dierentuin. Het park is aangelegd op een domein van een voormalige abdij waarvan de ruïnes nog steeds aanwezig zijn. De dieren leven in ingerichte tuinen die op hun plaats van herkomst geïnspireerd zijn en vormen een belevenis op zichzelf.

Panda’s
Speciaal voor de Panda’s is er een nieuwe habitat aangelegd: de Chinese tuin. Deze tuin is een Klassieke Chinese tuin. Chinese ambachtslieden hebben er een Chinese tempel gebouwd. Het publiek wordt langs een bamboebos met rotspartijen geleid waarin de Panda’s spelen en hun dagelijkse portie bamboe eten. De dieren voelen zich op hun gemak in hun nieuwe habitat. Het Pandavrouwtje Hao Hao is een echte ster en poseert bevallig voor elke foto.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.