Vorstenpaar nu in was in Tussauds

Er wordt de laatste hand gelegd aan de beelden van Willem-Alexander en Maxima. Foto: Madame Tussauds

Er wordt de laatste hand gelegd aan de beelden van Willem-Alexander en Maxima. Foto: Madame Tussauds


Precies een jaar na de troonswisseling van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima heeft Madame Tussauds in Amsterdam nieuwe beelden van het Koningspaar. De inhuldiging in de Nieuwe Kerk is uitgangspunt geweest voor de creatie van de beelden; setting, pose, juwelen, medailles, haardracht en kleding zijn hier volledig op afgestemd. Modeontwerper Jantaminiau heeft een replica, maar geen exacte kopie, van de beroemde blauwe jurk gemaakt. Er is door twintig mensen vijf maanden aan de beelden gewerkt. Overigens zijn de meningen er over verdeeld of met name Willem-Alexander wel een levensechte gelijkenis vertoont.
Close up van de beelden. Foto: Madame Tussauds

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.