Wat doen in Paasweekend 2014?

Met Pasen naar de ss Rotterdam? Foto: Sander Lindenburg

Met Pasen naar de ss Rotterdam? Foto: Sander Lindenburg


Als je kleine kinderen hebt zouden we je als redactie van Elkedagvakantie willen adviseren om het simpel te houden in het paasweekend. Op zaterdag lekker de hard gekookte eieren schilderen, om ze dan op zondagmorgen in het nabij gelegen park te verstoppen en vervolgens laten zoeken door de kinderen. Meer niet. Maar wie toch iets wil ondernemen, hierbij onze top 10 van wat je kunt ondernemen in het paasweekend van 19, 20 en 21 april 2014.

 1. Plopsa Indoor Coevorden viert Pasen samen met Bobo.
 2. Gedurende het Paasweekeinde staat de Hanzestad Kampen geheel in het teken van het spectaculaire maritieme evenement Sail Kampen. Van vrijdag 18 t/m maandag 21 april kunnen de, naar schatting 250.000 verwachtte, mensen genieten van onder meer vijfenzeventig klassieke schepen, een vlootschouw, demonstraties van de marine en tal van muzikale optredens.
 3. Tijdens Pasen is er van 18 april tot en met 21 april van alles te beleven op het historische schip de ss Rotterdam. (Elkedagvakantie schreef eerder over de ss Rotterdam). Kinderen zijn speciale gasten aan boord waarbij de Paashaas en Kapitein Kaap met zijn vrienden je welkom heten.
 4. Brabants Landschap en Altenatuur organiseren op Tweede Paasdag, maandag 21 april, gratis wandelexcursies over de Groesplaat. De excursies starten om 12.00 uur, 13.30 uur en 15.00 uur bij de informatiestand van Brabants Landschap en Altenatuur op het terrein van Fort Altena.
 5. Al 1150 lopers hebben zich gemeld voor de tweede editie van het Mudrun Fun Foam Fest op 2e paasdag 21 april in Amersfoort. Niet alleen leuk voor de deelnemers, maar zeker ook voor de toeschouwers.
 6. Soroptimistclub West-Betuwe houdt voor de negende keer op rij de Betuwse Bloesemfietstocht. De tocht van plm. 35 kilometer start op zaterdag 19 april vanaf 9 uur bij Bellevue aan de Waal in Tiel. Halverwege de tocht is er een pauzepunt bij kasteel Neerijnen waar gelegenheid is om iets te eten en te drinken onder het genot van muziek.
 7. De Nederlandse stepcompetitie (Kickbike Cup) gaat op zaterdag 19 april om 13.00 uur van start met de steptijdrit over de Afsluitdijk. Deze 31 jaar oude stepklassieker start buiten Den Oever, net voorbij de sluizen op de dijk.
 8. Het is dit weekend ook de start voor de Nationale Sportweek.
 9. Op tweede paasdag, maandag 21 april, verzorgt Brabants Landschap samen met IVN De Groene Overlaat en IVN Grave gratis wandelexcursies op Landgoed Tongelaar in Mill.
 10. Het is de zesde editie van de Vlootdag en Nautische markt van Zeilvloot Monnickendam, in samenwerking met Stichting Promotie Waterland. De Vlootdag wordt gehouden op Paaszondag 20 april rondom de binnenhaven van Monnickendam.
 11. Op de Friese wateren krioelt het zaterdag 19 april van de boten: van grote zeilschepen tot kleine motorboten en van Friese skûtsjes tot elektrische sloepen. Paaszaterdag staat in Friesland in het teken van de Boten Opstapdag, onderdeel van de nationale week van de watersport (14 tot 21 april).
 12. Het Fortenseizoen gaat in het Paasweekend 19 tot en met 21 april van start. Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 dat gevestigd is in het Fort bij Aalsmeer, doet daar aan mee. Het museum is geopend op zaterdag 19 april maar organiseert een extra openstelling op Tweede Paasdag van 13.00 uur tot 16.00 uur.
 13. Het buitenseizoen in het Drentse Westerbork begint met het Eiergooien op paasmaandag. Afgelopen jaar deden ruim honderd teams mee. Het Westerbork – record staat op naam van Harry Vos en Rudie Abbing met een worp van 47.50 meter.
 14. De jaarlijkse strijd om het hoogste en mooiste paasvuur is in verschillende buurtschappen rondom Holten weer volop losgebarsten. Welk team maakt de hoogste en mooiste ‘boake’, oftewel berg met brandhout? Op vijf plekken in Holten wordt sinds maandag met man en macht gebouwd aan de zogenoemde ‘boakes’. De Holtenste buurtschappen Beuseberg, Dijkerhoek, Holterbroek en Espelo hebben nog precies één week de tijd. Op Eerste Paasdag, zondag 20 april, gaat de fik in de hoogste stapel.
0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.