Zonder dreinende kids op vakantie

Waar ligt de 'zeurgrens' van uw kinderen? Noord-Frankrijk is avontuurlijk, maar nog dichtbij genoeg.

Waar ligt de ‘zeurgrens’ van uw kinderen? Noord-Frankrijk is avontuurlijk, maar nog dichtbij genoeg.


Een gouden spreuk voor ouders is ‘als de kinderen zich vermaken, dan heb ik echt vakantie’. Je kunt die belangrijke weken in de zomer je eigen doelen voorop stellen, maar je kunt je ook focussen op de belangen van je kinderen en daardoor zelf meer genieten. Dus geen lange rit in een (te) hete auto, maar kiezen voor een bestemming die niet te ver weg is, maar toch voldoende anders is dat je het gevoel hebt in het buitenland te zijn.

Neem de Franse regio’s Lorraine en Champagne-Ardenne. Die bieden kampeerliefhebbers niet alleen een ruime keuze aan campings en kindvriendelijke attracties, maar ook het bijkomende voordeel van de relatief nabije ligging ten opzichte van Nederland en België. Bedraagt de afstand Utrecht naar Nice in Zuid-Frankrijk ruim 1300km, de afstand naar bijvoorbeeld Metz in de Lorraine of Reims in Champagne-Ardenne bedraagt nog minder dan 450 km. Daarnaast scheelt het zeker twee tankbeurten en een hoop tolgeld wanneer je niet naar het Zuiden doorraast.

Gezinnen met kinderen die op zoek zijn naar een camping op het platteland, in een bosrijke omgeving, bij een meer of rivier of in de buurt van een stad kunnen in het gebied hun hart ophalen. De Lorraine telt ruim 120 campings – waarvan 22 aangesloten bij het keurmerk ‘Camping Qualité’ – en in de Champagne-Ardenne is er met zo’n 110 campings ook keus te over. Nadere informatie over de campings in de Lorraine op www.camping-lorraine.com en www.toerisme-lorraine.eu te vinden. Informatie over campings in de Champagne-Ardenne is te vinden op www.champagne-ardennen-toerisme.nl en ook op de ANWB Kampeerdagen op 12 en 13 april in het recreatiegebied Ouderkerkerplas. Campings aangesloten bij het label Camping Qualité zijn te vinden op www.campingqualite.com.

Slapen in huifkar in Lorraine
‘Camping Qualité’ is de naam van het samenwerkingsverband van ruim 960 campings in Frankrijk. De aangesloten leden moeten aan een groot aantal criteria voldoen die garant staan voor een uitstekend kwaliteitsniveau. Zo is de 4-sterren camping Belle Hutte in La Bresse een oase in de groene bergen van de Vogezen en gelegen naast de rivier Moselotte. Een aanrader voor families die van wandelen en fietsen houden. Waterratten voelen zich thuis op camping Kawan Village Club dat direct aan het 130 hectare grote meer van Bouzey ligt. Camping Muhlenbach in Sturzelbronn op steenworpafstand van de Duitse grens is een groene oase van rust: naast 40 kampeerplekken heeft de camping een tipi een enkele huifkarren te huur. Om ook rust in het hoofd te garanderen is er op deze camping geen wifi.

Slapen tussen boomtoppen
Voor kinderen een onvergetelijke belevenis is overnachten in de boomhutten die in april 2014 openen in het avonturenpark Bol d’Air Aventure in La Bresse: er is keuze uit dertien verschillende houten acco’s midden in het bos waarvan enkele hoog in de boomtopppen gebouwd. Alle elementen zijn aanwezig voor een heuse natuurlijke belevenis, van de bewerkte houten trapleuning tot aan het schaduwrijke terras waar u de vogels hoort fluiten en de wind door de bomen hoort ruisen. Hoogtevrees? Kies dan voor een cosy chalet. Zie www.bol-d-air.fr.

Kinderattracties
Naast het ruime aanbod aan familiecampings kunnen kinderen zich ook vermaken in attracties in Lorraine. Hieronder het dierenpark Parc Animalier de Sainte Croix, avonturenpark Walygator bij Metz, Fraispertuis City – een heus Cowboypark in de Vogezen, een antieke treintocht vanaf Abreschviller, avonturenpark Bol d’Air, Fort Aventure – een avonturenpark in een fort – en de all-season rodelbaan Schlitte Mountain in La Bresse waar je over rails naar beneden suist.

Champagne-Ardenne
Ook in de Champagne-Ardenne zijn enkele campings aangesloten bij Camping Qualité, waaronder de vijfsterren camping Kawan Village Lac de la Liez aan het gelijknamige meer nabij de bezienswaardige stad Langres. In de Franse Ardennen ligt camping Domaine de la Motte in Signy-le-Petit, op vijf minuten lopen van het meer met volop activiteiten voor kinderen. Camping La Forge de Sainte Marie ligt te midden van uitgestrekte wijnvelden en meren in het zuiden van de Champagne-Ardenne. De camping organiseert ook uitstapjes per tractor naar een dichtbijgelegen boerderij voor een BBQ. Direct gelegen aan het Lac du Der meer bevinden zich de 4-sterren campings Presqu’île de Champaubert en Les Sources du Lac, twee uitgelezen kampeerlocaties voor kinderen die de hele dag in het water willen spartelen. Uitstapjes zijn onder meer het avonturenpark Acrroder en Nigloland plus de Cyclorail in Chantraines waar je in een fietskar over een oude spoorlijn fietst.

Dit kan je uitzicht zijn als je in Noord-Frankrijk op vakantie gaat.

Dit kan je uitzicht zijn als je in Noord-Frankrijk op vakantie gaat.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.