Airbnb doet goede zaken tijdens Songfestival

Kopenhagen is uitgeroepen tot Europese Groene Hoofdstad 2014.

Kopenhagen is het decor van het songfestival en trekt daarom veel toeristen, die een woningen huren via Airbnb.

Het Sonfestival barst bijna los is Kopenhagen en dat kan Airbnb merken. Van 6 tot 10 mei staat de Deense hoofdstad in het teken van ’s werelds grootste zangwedstrijd. Het feit dat het Eurovisie Songfestival bij alle Europeanen geliefd is, kan ook Airbnb bevestigen. Via de online marktplaats zijn in de week van het Songfestival drie keer zoveel private woningen verhuurd als in een gewone week in Kopenhagen. De fans zijn afkomstig van over de hele wereld. Via Airbnb alleen al verblijven er 64 nationaliteiten in de stad.

Songfestival
Twaalf punten, kleurrijke confetti en vriendschappelijke stemmen van buurlanden. Het Eurovisie Songfestival vindt plaats op Refshaleøen, ten zuiden van het centrum van de stad, en voor de gelegenheid omgedoopt in ‘Eurovisie eiland’. Hier is te zien hoe de route er precies uitziet. Met duizenden bezoekers van heinde en ver is het in het centrum van Kopenhagen één groot feest. In lijn met de huidige reistrend kiezen veel van deze bezoekers voor een ‘local experience’ en verblijven in een privé woning.

Tips
Om de voorpret alvast wat extra aan te wakkeren delen de Airbnb hosts uit Kopenhagen graag hun vijf beste lokale tips:

1. The Log Lady Café is the place to be voor een kop koffie in een knusse woonkamer setting, weg van de massa. Tip: trakteer jezelf ook gelijk op een stuk kersentaart! Adres: Studiestræde 27.

2. DØP, daar ga je heen voor een overheerlijke (en biologische) hotdog. Ideaal voor een snelle hap als je onderweg bent.
Je vindt DØP op circa 10 meter afstand van de Ronde Toren. Zeker ook een aanrader om die even te beklimmen voor een fantastisch uitzicht over de stad, inclusief Refshaleøen, het eiland waar het Eurovisie Songfestival wordt gehouden. Adres: Købmagergade 52A, http://www.xn--dp-lka.dk/

3. Voor een cocktail ga je naar The Jane op het gezellige plein Gråbrødre Torv. En er schijnt een boekenkast te zijn die een geheime doorgang biedt naar een dansvloer… Adres: Gråbrødretorv 8, http://thejane.dk/

4. De Nikolaj Kunsthal is de perfecte oase van rust. Deze voormalige kerk heeft een nieuwe bestemming gekregen als cultuurcentrum, waar je wisselende kunstexposities, concerten en tentoonstellingen kan vinden.
Adres: Nikolaj Plads 10, www.nikolajkunsthal.dk

5. Voor een lekkere (en zeer betaalbare) lunch in een gezellige atmosfeer, breng je een bezoek aan het Paludan Book Café. Adres: Fiolstræde 10, http://paludan-cafe.dk/

Airbnb
“We zijn erg blij dat zoveel hosts in Kopenhagen de Eurovisie Songfestival bezoekers verwelkomen in hun huizen. Ik denk dat dit een geweldige manier is om de diversiteit van de stad aan te tonen en bezoekers een echt lokale en bijzondere ervaring te bieden. Om het boeken zo gemakkelijk mogelijk te maken hebben we een speciale Eurovisie Songfestival zoekpagina aangemaakt”, aldus Aja Guldhammer, country manager Airbnb Nordics en Nederland.

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.