Albufeira wint aan populariteit

De kust van Albufeira in het uiterste zuiden van Portugal. In principe zou je van hier aan de overkant Marokko moeten kunnen zien liggen...

De kust van Albufeira in het uiterste zuiden van Portugal. In principe zou je van hier aan de overkant Marokko moeten kunnen zien liggen…


Albufeira, wie had er ooit van gehoord? (het zal wel een gebrek in onze opvoeding zijn…), schijnt een opkomende bestemming te zijn. Veel Nederlanders zijn in de afgelopen weken op zoek gegaan naar zonnige Europese vakantiebestemmingen en zijn uitgekomen bij deze Portugese stad. Dit blijkt uit gegevens van boekingssite Hotels.com.

Tussen 1 april en 15 mei 2014 vergeleek de site het aantal zoekopdrachten van Nederlandse reizigers naar Europese zonbestemmingen met dezelfde periode vorig jaar. En dat leverde de volgende top 10 van snelst stijgende zonbestemmingen op (de percentages geven de stijging ten opzichte van vorig jaar aan:

  1. Albufeira (167%)
  2. Kaş (102%)
  3. Sevilla (98%)
  4. Tenerife (75%)
  5. Bodrum (71%)
  6. Santorini (56%)
  7. Rhodos (29%)
  8. Fuerteventura (16%)
  9. Cyprus (13%)
  10. Ibiza (11%)

Albufeira is de snelste stijger onder Nederlandse reizigers. Het aantal zoekopdrachten naar hotelovernachtingen in de Portugese badplaats nam met 167 procent toe ten opzichte van vorig jaar. De kustplaats aan de Atlantische Oceaan biedt toeristen een uitgestrekt zandstrand, een moderne jachthaven en een levendig centrum.

Op de tweede plaats volgt de Turkse badplaats Kaş met een stijging van 102 procent. Nederlandse reizigers lijken het schilderachtige plaatsje, gelegen in een fraaie Zuid-Turkse baai, definitief te hebben ontdekt. De enige stedenbestemming in de top van de lijst is Sevilla, met een stijging van 98 procent. Sevilla is een van de meest zuidelijke en warmste steden van Europa.

Albufeira (gemeente) – Wikipedia

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.