Bijna 100 bier-brouwerijen te bezoeken

edv2015_brugge_brouwerij_bier
Even iets om in de agenda te zetten: In het weekend van 24 en 25 mei 2014 zijn de brouwerijdagen in Nederland. In totaal zetten 92 brouwerijen de deuren open voor het belangstellende publiek (zaterdag meer dan zondag). En uiteraard zal er hier en daar wat te proeven zijn. Hier staat een overzicht van alle locaties en tijdstippen.

De Week van het Nederlandse bier is een initiatief van de Stichting Week van het Nederlandse Bier waarin de hele biersector is verenigd. In de Stichting zitten afgevaardigden van: Nederlandse Brouwers, Klein Brouwers Collectief (KBC), Alliantie van Bier Tapperijen, PINT, MITRA Slijterijen, de niet-gebonden onafhankelijke brouwers. Bier&cO, Bierburo en Birdy Publishing/Bier!Magazine. Voor meer informatie over de Stichting Week van het Nederlandse Bier zie: www.weekvanhetnederlandsebier.nl.

Dit jaar heeft de Stichting Week van het Nederlandse Bier voor het eerst een eigen gratis ‘WeekNLBier’-App ontwikkeld. Op deze App kun je alle informatie vinden over het volledige programma van ‘De Week’. Zo is er is uitgebreide informatie over het Nederlands Bierproeffestival van 15 t/m 17 mei in de Grote Kerk in Den Haag, inclusief de deelnemende brouwerijen en hun te proeven bieren. Je kunt via de App ook stemmen op de geproefde bieren om aan te geven welk festivalbier jij het lekkerst vindt. Aan het eind van het festival zal de organisatie bekend maken wat het meest gewaardeerde bier van het festival is. Verder toont de App het programma van de masterclasses en een plattegrond van het festival waarop je kunt zien wie je waar kunt vinden.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.