Bike Marathon door Zwitserland

Deelnemers aan een eerdere versie van de race.

Deelnemers aan een eerdere versie van de race.


Zwitserland biedt allerlei mogelijkheden voor sportieve vakanties, maar dit is er een optie waar je misschien nog niet aan gedacht had: Op 30 augustus 2014 wordt voor de 13e keer op rij de Nationalpark Bike Marathon gehouden in het Zwitserse Nationalpark. De start en finish van de 137 km tocht liggen in Scuol. Fiets je liever een kortere afstand, dan kun je gaan voor de route van 103 km vanuit Fuldera of de 66 km vanuit Livigno. De Bike Marathon wordt verreden op een mountainbike over een onverhard parcours, dwars door de bossen en over de bergvlaktes.

Klasse Dames Fun
De parel onder de routes is de afstand van 137 km die je van Unterengadin, via Val Müstair naar Livigno brengt. Over het Oberengadin rijd je een ronde dwars door het Zwitserse Nationalpark, vanwaar de naam van de Bike Marathon te herleiden is. Zeker 90% van de route is onverhard en dwars door de prachtige natuur. Er zijn verschillende categorieën waar je voor kunt inschrijven, waaronder dames elite, heren elite, dames fun en heren fun. Ook kun je de Bike Marathon in estafette vorm rijden met een team van 4. Leuk om te weten is dat de 137 km route maar liefst 4026 hoogtemeters telt, slechts 10 km op asfalt wordt gereden en er een stuk van 13 km singeltrail in het parcours is verwerkt. Een uitdaging voor iedere deelnemer.

Voor de recreanten
Ben je minder fanatiek en is de 137 km iets te hoog gegrepen, dan kun je de 66 km rijden vanuit Livigno. Op de Chaschauna wordt direct al je concentratie opgeëist, wanneer je een hoogte van 2694 m bereikt. De beloning is dan ook verdiend en je fietst een perfect onderhouden flowtrail afdaling naar beneden. Voor je het weet sta je in Scuol. De 66 km tocht telt 1871 hoogtemeters, met 5 km asfalt en 3 km singletrail.

Wil je meefietsen? Dan kun je een startnummer verkrijgen door je in te schrijven via de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.