Museumbezoek en fietstocht in een

Je kunt na een museumbezoek de luchten zelf zien tijdens een fietstocht. Foto: Museum Arnhem/Marc Pluim.

Je kunt na een museumbezoek de luchten zelf zien tijdens een fietstocht. Foto: Museum Arnhem/Marc Pluim.

Museum Schloss Moyland combineert kunst met een kijkje in het verleden, een fietstocht en een blik over de grens. In het kader van het project Schilderijen in het landschap kunnen museumbezoekers in het zadel springen en het Nederlands-Duitse grensgebied verkennen en onderweg de motieven voor kunstwerken uit vervlogen eeuwen bewonderen. Vier nieuwe fietsroutes en een app wijzen de weg.

Fietsen en kunst
Al eeuwen-lang houden de landschappen langs de Rijn beeldend kunstenaars in hun ban en dienen als inspiratiebron voor imponerende werken. Inmiddels hebben ook fietsers de regio ontdekt en ervoor gezorgd dat het fietstoerisme kon uitgroeien tot een belangrijke economische factor.
Daarom vormde de expositie De hemel zo wijd, landschappen langs de Rijn van Düsseldorf tot Rhenen voor Museum Schloss Moyland de aanleiding voor de ontwikkeling van een cultuurtoeristisch concept. Vier fietsroutes door een mooi landschap, die de stedendriehoek Arnhem, Nijmegen en Kleve met elkaar verbinden.

App
Om de belevenis in de natuur nog informatiever te maken, ontwikkelde Museum Schloss Moyland in samenwerking met de Hochschule Rhein-Waal een app. Het resultaat is een koppeling van kunst en moderne informatietechnologie. De app bevat uitgebreide informatie over de route, de motieven in het landschap, het bijbehorende beeldmateriaal en de kunstenaars. De app art&cycle kan eenvoudig voor het begin van de tocht hier worden gedownload.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.