Deens Vikingstadje: Bed & Bike-predikaat

Fietsen door Denemarken. Foto: Niclas Jessen

Fietsen door Denemarken. Foto: Niclas Jessen


Ribe, het oudste stadje van Scandinavië, gelegen aan de zuidwestkust van Denemarken en onlangs gekozen tot Europa’s Mooiste Stadje, ontpopt zich steeds meer als fietsbestemming. Het is de eerste stad in Denemarken dat onlangs het Duitse certificaat voor Bed+Bike bestemming heeft ontvangen. Dit certificaat wordt uitgereikt aan steden, die zeer geschikt worden geacht om toeristen te faciliteren tijdens hun fietsvakantie. Deskundigen menen dat het stadje zich met dit kwaliteitsstempel sneller en beter als fietsbestemming zal kunnen profileren.
Op de officiële Bed+Bike-adressen kunnen vakantiegangers die met de fiets onderweg zijn zich verzekeren van een goede overnachtingsmogelijkheid, hun fietsen op een veilige manier stallen, hun kleding eventueel laten drogen en kleine reparaties aan hun tweewielers uitvoeren.
Op dit moment is Denemarken bezig een netwerk van Bed+Bike-adressen op te zetten. Samen met de nieuwe Panorama fietsroutes, 25 ‘rondjes’ op twee nationale fietsroutes aan de Deense west- en oostkust, kan de toerist zijn ideale fietsvakantie samenstellen door verblijf en mogelijkheden op elkaar af te stemmen. Zo biedt Ribe bijvoorbeeld de Vikings and the Wadden Sea route van 28 km aan.
Meer informatie.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.